Uncategorized

Nödbromsen testad!

Igår kväll körde vi en test av nödbromsen på lille Lennart. Slutsats: den funkar!

Det är ju inte ofta jag behöver använda den numera, tack och lov, men igår kväll på Ulricehamns BK fick jag tillfälle till en test i skarpt läge. En BC på planen hade en boll som Karlsson tyckte var oväntat rolig. Han brukar ju inte bry sig så länge det inte piper, och inte ens då drar han. Men helt plötsligt drog han järnet mot väderstreck BC, men … hans tillfälligtvis vakna matte reagerade snabbare än vad hon trodde var möjligt och via ett rytande fick hon stopp på honom efter två-tre meter. Jag tror både jag och Karlsson var lika förvånade av det blixtsnabba händelseförloppet. 🙂 Möjligen kan slagsmålet som utspelade sig (mellan två andra hundar) en stund tidigare gjort att jag var lite extra skärpt?

Det uppkom ju en del frågor efter mitt förra inlägg, om pipföreläsningen. Jag mäktar inte med att formulera tre timmar i text, men här kan man hitta en bra sammanfattning. http://www.canis.se/blogg/post.php?postid=2291 Håll till godo!

3 reaktioner till “Nödbromsen testad!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s