Uncategorized

Hundlig logik?

Efter lunchpromenaden, när Karlsson var uppvärmd (hur varm man nu blir när det är -12?) passade jag på att köra ett litet uppletande med vita miniföremål (läs strimlad vit strumpa) på garageinfarten. När han fångat första föremålet fick han kattskitsdoft i näsan, släppte föremålet och började knapra kattskit istället, trots att matte var måttligt imponerad. Men det var nu det roliga började. Och ja, jag kan vara riktigt elak ibland. 😉

Det krävs ju inte allt för högt IQ för att räkna ut att kattskit som legat ute i rejält med minusgrader är … svårtuggad. När han under djup koncentration försökte tugga i sig delar av den frusna klumpen stod han still, och fick köldkramp i alla fyra tassarna. *internetskrattar rått*

Jag hoppas innerligt att han drog slutsatsen att; slutar man leta grejor och börjar käka kattskit (eller något annat i hans tycke ätbart) så gör det j*vligt ont i tassarna! Hoppas kan man ju alltid, och under resten av passet tog han i alla fall omvägar runt resten av delikatesserna. 🙂

F ö har jag bestämt mig för att skippa ridhusträningen ikväll. I den här kylan blir det ändå ingen kvalitet på det hela, och jag har massor av saker att göra här hemma. Så det så!

4 reaktioner till “Hundlig logik?”

 1. Hahaha, de allra bästa positiva bestraffningarna är de som bara blir av ren tur! Hoppas det fastnade i terrierhuvudet! 🙂

  Caddy stack som ung efter ett gäng ponnys men sprang rätt in i elstaketet, två gånger! Han fattade iaf att just de ponnysarna inte var bra att jaga… 😉

 2. Mmm, så är det….jag har en kompis vars hund brukade tjuva på metallen. Men som matte var dålig på att kasta, råkade hon kasta metallen rakt upp i luften en gång, hunden tjuvade som vanligt och den trillade ner som en blixt fr klar himmel i huvet på hunden 7 m fr matte. Sen tjuvade den inte mer.

 3. Phjjuuuu, NU har jag läst i kapp mig 🙂 Få se nu…Vilken härlig tradition med luciatåg och desperat vinkande pojke dragen av hundar! Och Karlsson är ju bara så snygg i rött och glitter, faktiskt så snygg att det satt två groupisar till här vid datorn just när det inlägget lästes 😉 Och jag tycker absolut att du ska fortsätta terrorisera oss med vinter bilder, de är bara helt underbara.
  Gamle mannen vid ratten, nja. Tveksamt om han fick sig en tanke ställare. De är så envisa de där gamla herrarna, de har ju kört bil i hundra år och tycker minsann att de kan det dära. Har två egna exempel, den ena är om morfar och den orkar jag inte dra, den andre kan jag inte pga av tystnadsplikten 😛 Meeeen trots nedkörda skyltar och maxvarvning i rondeller som inte funnits där tidigare tyckte de båda två att det inte var klokt att de inte skulle få köra bil längre… 😉
  Kattskit ja…..mot hundbajs ätande har jag fått två tips av oberoende av varandra källor : En liten bit ananas om dagen gör att de inte vill tugga skit längre. Den ena tipsaren är veterinär (lägger lite tyngd på tipset här nu 😉 )

  1. Det där med ananas… är väl för hundar som äter sin egen skit? Och när de skiter ananas är det inte roligt längre. Tror det blir lite svårt att lura i grannkatterna ananas, tyvärr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s