Iceage?

Ja det känns ju onekligen som om det är en ny istid i antågande, om den inte redan är här? Idag är det iofs lite mindre svinkallt: ”bara” -10 mot gårdagens -17. I gengäld så vräker snön ner? Vid -10? Ur led är vädret… Och är det meningen att det ska vara full vinter fem månader om året så vet jag inte om jag vill delta längre. Den där globala uppvärmningen känns just nu som seklets största skämt.

Igår kväll var det träning i lyxridhuset, men all lyx till trots – uppvärmt är det INTE! Ute var det som sagt -17, och inne uppskattningsvis -12? Brrr…

Och även om det är stort så blev det ingen större kvalitet på träningen. Det var vi för många för. Jag försökte dock härda ut, och när alla andra gick och fikade stannade jag kvar och körde rutan, lång inkallning med stå och ligg (som faktiskt blev riktigt bra!) samt framåtsändande, men inte ens då blev det särskilt kvalitativt. Det var vi för frusna för både jag och Karlsson. Dessutom tar det 25 minuter för mig att ta mig dit, och lika lång tid hem. Så… jag vet inte hur frekvent besökare jag kommer bli? Det är ju förskottsbetalt så den enda som drabbas om jag inte åker dit är ju jag. Och Karlsson förstås, för trots temperaturen (han frös så han skakade så fort han var still) tyckte han det var fantastiskt roligt.

F ö vet jag inte om jag kan skylla den tekniska härdsmältan som omger mig just nu på vädret? Som jag skrev så packade hemdatorn ihop i tisdags, och igår var det dags för skärmen. Datorn bör gå att återuppliva säger de som förstår sig på sånt. En ny hårddisk så ska den vara OK igen. Men skärmen kan jag bara glömma, och en ny är beställd. Igår eftermiddag betedde sig den sprillans nya jobbdatorn jätteskumt och jag trodde den också brakat ihop. Det löste sig dock med ett telefonsamtal, men idag när jag kom till jobbet kom samma dator inte ut på nätet? Akutbesök av tekniker åtgärdade det. En inställning som jag inte ens visste att den fanns, och knappt teknikern heller, hade ändrat sig av sig själv? Hur går sånt till?!

Ikväll funderar jag på att ta fram min Iceage-DVD och se om man kan få några överlevnadstips, för sådana lär behövas om det ska fortsätta så här. 😦

6 reaktioner på ”Iceage?

 1. Den där globala uppvärmningen kommer ju enligt experterna att leda till att vårt klimat blir som Sibiriens eller Alaskas när Golfströmmen dör ut.

  Min termomenter visar att det har varit +0.5 här idag! 😉 Intressant vändning, ha ha ha.

 2. Överlevnads tips är inte helt fel nu. Den stackars lilla…….vad han nu är för djur eg. Men iaf, han kämpar nåt väldeligt för det där ekollonet *skrattar* det är rätt milt här nu, -5.8 men det har blåst bra…

 3. Här i norden kan faktiskt en effekt av ”den globala uppvärmningen” bli just att det blir kallare. Kort förklarat är det nämligen så att om temperaturen i havet stiger så kan detta få följden att en del vattenströmar blir svagare, ändrar riktning osv. Och du kan ju gissa hur kallt det blir här uppe i norr om Golfströmmen skulle sluta ”fungera”….

  hälsningar
  hon-som-läst-väldigt-många-för-många-poäng-biologi-på-högskolan

 4. Och ”den globala uppvärmningen” kan även leda till extrem torka och ökenutbredning även i södra Europa. Så då kanske Provence är bättre än Toscana, men man kan aldrig så någa veta. akta sig för Holland bör man nog iaf, om man inte vill bo på husbåt när landet omvandlas till hav i och med att havsnivån stiger. Tror du ska börja tänka dig ett senario som i Waterworld (mindre bra film från 1995). Välkommen till framtiden!! 😉

  hälsningar
  hon-som-läst-väldigt-många-för-många-poäng-biologi-på-högskolan

  • Usch… Nåja, Holland stod inte med på önskelistan, och Provence är säkert OK. Trodde dock inte att Golfströmmen skulle stängas av redan i år utan att det var ett antal år bort i planeringen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s