Uncategorized

Julstämning i kubik och kvadrat. Upphöjt till 12.

Idag tog jag en sväng till stan på eftermiddagen, och julstämningen kan man ju inte klaga på, om man inte vill…

 • Snö på marken, utom på de uppvärmda gågatorna
 • Hästar med tomteluvor
 • Getter med rött glitter runt halsen (?)
 • Julmarknad
 • Massor av julklappsshoppare
 • Glögg och pepparkakor (även om jag inte smakade)
 • Borås Lucia (på ICA Maxi)
 • Stundtals mycket ymnigt snöfall
 • Två inköpta julklappar
 • Inköpt tallris
 • (Oönskad) information om priset på ädelgranar (!!!). Man kanske skulle hoppa över granen i år?
 • (Oönskad) information om att det mediokra utbudet av julgranar beror på att det är för mycket snö så att de inte kan hugga. Oh the irony!
 • …etc.

Men. Jag. Vill. Fortfarande. Inte.

Den här snön tar knäcken på mig. Jag blir på ett uselt humör. Det är bara bökigt, och stökigt, och bökigt… Bara tanken på att det kanske kommer fortsätta så här fram till mars-april får mig att vilja kräkas?! Och man kan inte träna spår! Det är nog faktiskt det som stör mig allra mest…

Ett antal faktorer till gör att detta varit en ganska usel dag, och humöret är i botten. Och i morgon är det måndag. Wow, typ… eller nå’t.

På skadefronten så är det ”rör inte min armbåge!” som gäller, men det går väl över. Armen är fullt brukbar så det är nog inget allvarligt. Den lilla svansen på den lilla hunden ser helt OK ut (efter omständigheterna), och gårdagens (sparsamma) blodvite förorsakades nog av för tidigt avlägsnad sårskorpa. Och om vi bara hade plats så skulle hans julklapp vara gjuten; en tvilling till min fåtölj, och en tvilling till min nackkudde, så att vi slipper slåss om dem…

5 reaktioner till “Julstämning i kubik och kvadrat. Upphöjt till 12.”

 1. Alltså, vad go han är på bilden med nackkudden. Man riktigt ser hur han myser:)
  Jag och jycken gick också en stund på stan och då var det juligt värre. Vi saknade dock getterna med röda band runt halsen……

 2. Jag är splittrad i år. Ena stunden myser jag över snön, nästa kräks jag på den…

  Om du inte har nå emot att spåra på snö överhuvudtaget så får du väl åka hit. Här är fortfarande inte mer än att det är fullständigt spårbart även för kortbent terrier! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s