Uncategorized

Är ryssen här nu?

Detta mötte mig när jag klev ur bilen hemma, i mörkret, igår kväll.

Antingen är det en rysk miniubåt som gått rejält på grund. Väldigt rejält!

Eller så är det vår nya avloppstank?

Jag är inte riktigt säker…

Btw… det här med byte av avloppssystem är, milt uttryckt, ett moment 22. Det har utfärdats ett påbud från Jerusa… eh nej, från kommunen om att den sortens avlopp som vi har här på landet inte längre får finnas. Om man inte byter drabbas man av höga böter. Men för att byta till ett godkänt avloppssystem ska det fyllas i blanketter, ritas kartor, och inhämtas tillstånd från grannarna in absurdum… Men det skapar väl åtminstone arbetstillfällen inom kommunen antar jag?

3 reaktioner till “Är ryssen här nu?”

  1. He he, det är nog en avloppstank. Inte ens värsta tsunamivågen skulle nå upp till dig mtp på att du typ bor lika högt uppe som Bamses farmor 😀

  2. Har vi riktig tur måste även kollegorna på länsstyrelsen kontaktas i dylika ärenden! Politikerna blandas också in – även i de fall de inte har något med beslutandet att göra så måste i alla fall (delegations)beslutet från tjänstemannen redovisas i korrekt nämnd. Jag törs dessutom lova att påbudet inte har sitt ursprung på kommunen, hur många arbetstimmar som totalt lagts ner innan du ens fick påbudet kan vi bara gissa…

    Av egoistiska orsaker så klagar jag inte eftersom det ger mig fullt upp med att se till att allt finns tillgängligt digitalt, konstaterar bara att det ibland (hmmm) kan bli lite löjligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s