Uncategorized

Fantastiskt Telia!

Igår kom det helt plötsligt ett utbetalningskort från Telia på 38:-. Varken jag eller husse kunde förstå varför. Vad vi däremot förstod var instruktionerna om hur vi skulle få tag på denna ofantliga summa, för det kunde vi inte. Få tag på den alltså… Åtminstone inte utan att den hade decimerats rejält på vägen.

Alternativ 1: använda den som betalning i butik (vissa angivna) mot en kostnad av 25:-. Dvs det skulle bli hela 13:- över till oss.

Alternativ 2: lösa in den hos Nordea och sätt in den på ”vårt” Nordea-konto. Nordea-kontot som vi inte har. Kostnad 50:-. Det skulle alltså kosta oss 12:- att inte få 38:-?! Om vi nu haft ett konto i Nordea…

Alternativ 1 kändes ju något mindre olönsamt. Men … vi visste fortfarande inte varför pengarna skulle betalas ut.

Idag kom bredbandsfakturan, och med den förklaringen.Vi hade ju ett längre avbrott i vintras och det skulle vi kompenseras för. Summan av kardemumman blev att Telia var skyldiga oss mer än vi var skyldiga dom. Fine!

Men varför i h*vete drar  de inte ytterligare 38:- från nästa faktura istället. Hur svårt kan det va’?

***

Iza börjar äntligen piggna till lite. Hon har varit ruskigt trött och ostadig hela eftermiddagen så till sist ringde jag Blå Stjärnan för att kolla om det var normalt. Och det var det tydligen, med hänsyn tagen till vilken sorts lugnande preparat hon fått. Nu börjar hon dock vara lite mer med i matchen igen, och förhoppningsvis är hon helt på banan i morgon bitti. Karlsson har tagit dagens inaktivitet med mycket stor fattning och därmed imponerat på matte. Ikväll, när husse äntligen kom hem och kunde hålla ett öga på fylletanten, kompenserades han genom att få jaga tennisbollar i några kilometer. 😆

5 reaktioner till “Fantastiskt Telia!”

  1. I de där lägena kan man ju också fundera på vad det kostar Telia att skicka denna lilla utbetalning. Borde onekligen vara rent företagsekonomiskt bättre att göra en kreditering på nästa faktura, ja!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s