Spektakel!

Nu har vi rensat och röjt i tre dagar, och börjar väl bli ganska klara. Det är ju liksom inte ett helt hus (eller en lägenhet) som ska tömmas utan det handlar mer om pappas personliga saker. Det har, trots allt, gått bättre än jag väntat mig och det mesta kommer nog till nytta i en eller annan form.

Resan upp i fredags gick också över förväntan. Lugnt och stilla i trafiken och jag såg inte en enda vansinnesomkörning på 42 mil.

Idag, när jag åkte till Rättvik för visit hos mamma, var det dock ett riktigt spektakel. Massor av påskfirare med hemlängtan, medvind och nedförsbacke … typ. Jag mötte nog fler bilar (och såg fler vansinnesomkörningar) på 45 KILOMETER idag än på 42 MIL i fredags.

Något annat som är spektak(ulärt) är synen när man närmar sig Rättvik från faluhållet. Först är det bara tråkig väg och tråkig skog – länge. Sen öppnar skogen upp sig och man har hela Siljan framför sig med en vidunderlig utsikt som aldrig upphör att fascinera mig, trots att jag sett den hur många gånger som helst. Ska ni någon gång till Rättvik så försök åka via Falun, eller ta en tur några kilometer utanför byn, till Söderås, och vänd er om, det är det värt! Idag var första gången på många år jag såg Siljan helt isbelagd – vackert, men ännu vackrare på sommaren.

Och nu kom det ett MMS från husse, föreställande husvagnen som han hämtat från vinterförvaringen idag. Jag kan ju erkänna att min abstinens är ovanligt låg i år. Sannolikt beror det på att jag tillbringat alldeles för många nätter i husvagnen hos pappa i vinter, av tråkiga orsaker. Förhoppningsvis ger väl den känslan med sig…

Antingen blir det hemfärd i morgon eller på onsdag, men det lutar väl åt det senare alternativet just nu.

Avslutningsvis en påskbild på Gino som villigt poserade i solskenet, men han ser ut att vilja ha ett par solglasögon…

5 reaktioner på ”Spektakel!

 1. Skönt att det känts bättre än förväntat!
  Den där lille påskharen (utan solglasögon) vill man ju bara äta upp!

 2. Kan du inte fota utsikten över Siljan? Jag menar, det är en liten bit för mig att köra, men jag gillar vackra vyer och vill gärna njuta ändå 😛 Jag hoppas också att känslan för husvagnen bättrar på sig, men det känns kanske bättre sen, när det är mer husvagnsväder.
  Folk kör ibland som de stulit både bil och körkort, alldeles för stressade för allas bästa.

 3. Vi kom faktiskt den vägen första gången vi åkte till Dalarna på semester. Jag försökte fota utsikten men det går verkligen inte att göra den rättvisa på bild, det måste upplevas!

 4. Ja, håller med dig Lotta, där är så vackert så man blir rent tyst. Måste ses.
  Husvagnen skall ut från vinteridet här också, för kontrollbesiktning, och sedan in igen ett litet tag.
  Även Gino är vacker, men snälla Mårr, ät inte upp honom…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s