Uppflyttad! På låtsas…

Igår kväll var det träningstävling på klubben och vi körde igenom lydnadsprogrammet i högre klass. När jag räknar ihop poängen kan jag faktiskt leka med tanken på uppflyttning! 229 lydnadspoäng totalt blev det (196 räcker för uppflyttning), om vi räknar med 10:a på platsen. Nu var det förvisso ingen platsliggning men han har ju fått 10:or förr så det ska inte vara någon omöjlighet. Å andra sidan hade det räckt med en femma också…

Fritt följ: 8
Inkallning med ställande: 6,5
Framåtsändande: 7
Kryp: 8 (ett litet stopp och ett dk på andra sträckan, efter halten)
Skall: 10 (!)
Tungapport: 7
Hopp: 10

Tja, sen ska man ju ha ett bra spårupptag, ett bra spår med många pinnar inom tiden och ett bra uppletande också. Men just nu låtsas vi att vi hade det, och njuter en liten stund. 😉

Men… om det varit en riktig tävling hade vi blivit diskade. Blixtfort! Jag berömde omväxlande med godis och leksak mellan momenten… Det gjorde säkert att han hängde ihop såpass bra som han gjorde. Nu gäller det att utsträcka tiden innan belöning så att han klarar ett helt program utan att tröttna. Men att han hade med sig en positiv känsla från gårdagen behöver jag nog inte tvivla på.

Vi gick ut som första ekipage och sen åkte jag på ett ganska otippat uppdrag. Kommandora! Det tillhör ju inte mina vanliga sysselsättningar att kommendera lydnad. Gick en utbildning för … 12 (?) år sedan, men har aldrig utnyttjat mina kunskaper i skarpt läge, bara i samband med träningar. Jag fick köra ett högre- och ett lägreekipage samt ca sju lydnadsettor. Det gick nog ganska hyfsat även om jag inte alls var påläst på avstånd och tider utan försökte rota i minnesbanken och gå på känsla. När jag bad om feedback av domarna fick jag dock med beröm godkänt, med tanke på förutsättningarna… Men det var en evig tur att det inte var några lydnadstreor eller elit, då hade det kört ihop sig på allvar. 🙂

Ikväll är det första tillfället för sommarens brukslydnadskvällar på Kinds BK. Jag har laddat en hel magväska med diverse leksaker som någon i gruppen på framåtsändandet ska få äran att lägga ut på lämplig punkt. Hoppas att gräset är lite oklippt så att de inte syns alltför väl. 😉

Nu har även pm:et till lägret kommit, och – brukslydnad it is! Kombinerat med SPÖK, dvs SPår och sÖK. Nu ska jag ju inte köra sök med litet träsktroll, men det ska väl gå att lösa. Instruktör är Mia Umaerus, flerfaldig SM-medaljör och med ett guld i sök från 2008. Känner de flesta i gruppen också, så det blir nog bra det här. 🙂

6 reaktioner på ”Uppflyttad! På låtsas…

  1. Grattis ! Ikapp och förbi…På låtsas, hahaha, men ibland måste man få göra just det, låtsas;-)

    Vadå Kind? Får vem som helst komma?

  2. Ett stort GRATTIS!!! Så mycket ”på låtsas” var det ju ändå inte. Och det är, om inte annat, förbaskat skönt att veta att saker och ting funkar också i nårgorlunda skarpt läge. På dem nu bara! 😉

    Förresten tycker jag absolut att du ska köra sök med träsktrollet. Om inte ”i verkliga livet” så absolut ”på låtsas”, d v s på lägret. 😉

    • NEJ, inget sök för träsktrollet. När jag äntligen fått ner näsan, på ett träsktroll som gärna vill jobba med hög näsa, så ska vi inte uppmuntra det. Och eftersom matte inte har tid att träna sök på allvar så … NEJ!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s