Nu är han dyr det lilla trollet!

Ett kort inlägg i packningsångesten. Jag har åtminstone hittat utställningskopplet och nummerlappsklämman. Kan det räknas som ett framsteg?

Ett nyutskickat pm har också kommit efter påringning. Posten har uppenbarligen slarvat bort det andra.

Kvällens sjuhäradsträning avlöpte till belåtenhet. Hade inte alls planerat att köra uppletande men eftersom möjligheten gavs så – varför inte? Reglerna är lite speciella. För högre-hundarna är det 60 meter bred ruta och sex föremål på sex minuter som gäller. Det lilla träsktrollet imponerade stort, inte bara på matte. Eftersom det var i princip vindstilla var jag skeptisk men det hade jag inget för. På sex minuter hade han plockat fem föremål, och det första var en hockeypuck! Någon sådan har han aldrig sett förut. Han hade också lite problem med en barnsko som han spottade och fräste över en stund, men in kom den till sist. 🙂 Det sjätte föremålet hittade han ganska snabbt  när jag väl skickade på rätt ställe. *rodnar*

Visst finns det mycket att jobba på, lite slarv, tugg och tappande av grejor samt en och annan kisspaus, men på det stora hela är jag jättenöjd. Det bästa var att han utan problem jobbade sig ut trots att han hittade första föremålet (pucken) bara 10 meter från stigen. Det har ju varit ett problem förut, men nu gick det bra. Uppenbarligen funkar det att vila sig i form? Vi har ju inte kört ett uppletande sedan den misslyckade tävlingen i Ulricehamn för ungefär en månad sedan…

Därefter fick vi en genomkörning av fritt följ, inkallning med ställande, rutan och fjärren. Rutan strulade rejält men i övrigt var det nog klart godkänt även om det inte var någon domare med idag.

Nu har det också utkristalliserat sig hur ”tänket” är. Vi är någon form av dubbelreserver, i II:an och högre. Men skulle högreekipaget få förhinder så plockas lydnadsklass II-hunden upp dit (ett betydligt säkrare kort) och vi får köra II:an… Men jag blir inte jätteledsen om jag slipper. Vi har fått (och kommer få) mycket bra träning på vägen. Och om alla håller sig fit-for-fight så är jag tävlingssekreterare. Så den 6:e juni kan jag boka in i vilket fall som helst.

Nu ska jag packa nå’t igen. Kanske…

En reaktion på ”Nu är han dyr det lilla trollet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s