Reserapport och turbo-terrier

Gårdagen gick i ett flygande fläng med jobb och hundträning, men här kommer en liten rapport från resan.

Det började bra med ett par timmar i gassande sol på uteserveringen på Säve flygplats. Sedan bar det av med Ryan Air till flygplatsen Hahn och sedan vidare busstransport till Mainz som visade sig vara en jättetrevlig stad. Vi bodde i de gamla kvarteren på ett mycket charmigt gammalt (men uppfräschat) hotell med ett värdpar som verkligen pysslade om oss. Att mannen/kocken var svensktalande efter några år i Sverige för länge sedan gjorde inte det hela sämre eftersom min tyska är extremt begränsad.

Vi kom fram ganska sent på fredagkvällen så då blev det lite enklare mat och ett glas vin och sedan sängläge. På lördagen hann vi med lite shopping (skor, linnen, blus, tröja till riktiga fyndpriser) innan bussen avgick mot Rüdesheim för lunch och lite ”strövtåg”. Rüdesheim var en pittoresk stad men en riktig turistfälla vad det gällde shoppingen. Men solen sken så det gick ingen som helst nöd på oss.

Nästa punkt på programmet var ett besök på (ett av) Tysklands största vinslott – Schloss Johannisberg. Där var det jättevackert och vi fick en guidad tur som även inbegrep ett besök i en del av den uråldriga vinkällaren samt vinprovning, 5 olika sorter. Nu tillhör ju inte tyska viner mina favoriter men det var ändå intressant.

När vi kom tillbaks var det ett par timmars hopp och lek igen innan det var dags för kvällens fyra-rätters middag med mer vinprovning. Den gången hann vi med fem viner! Vi avslutade med en promenad på stan och en öl, sen var vi rätt trötta. Det var dock inget emot vad vi var på söndag morgon… Vid 12-tiden på söndagen började vi hemresan och hemma var jag vid 19-tiden på kvällen, hos två hysteriskt lyckliga hundar och en något mer civiliserad husse. Han vrålade i alla fall inte lika högt, och viftade inte lika mycket på svansen. 😉

Vädret var underbart hela helgen. Solsken och uppskattningsvis ca 22° varmt. Trots mina farhågor var det en väldigt trevlig helg och det största orosmomentet (för samtliga) lyckades någon ”söva” redan vid 17-tiden på lördagen och det bidrog till trevligheten.

Utsikten från markplan på hotellet. Det blev en del experimenterande med nya kameran för att kunna ta fina bilder utan blixt, och det blev faktiskt ganska bra. 🙂

… rekommenderas varmt om man ska besöka Mainz.

Mer kameratest.

Byggarbetsplats! Är det bara i Tyskland man kommer på idén att ”måla” husfasader på den tråkiga duken som täcker byggnadsställningarna? Ganska charmigt var det. 🙂

Våren hade självklart kommit betydligt längre där nere än hemma.

Vinodlingar och nyligen beskurna vinstockar så långt ögat nådde, nästan. Helt otroligt att dessa svarta förtorkade små stammar ska producera massor av vindruvor innan vintern kommer!

En liten del av den gigantiska vinkällaren.

Och en annan liten del av vinkällaren.

Igår kväll var det tillbaks till vardagsrutinerna igen, dvs hundträning. Började med Iza som var jättesplittrad när jag försökte köra lydnad så det blev ett agilitypass istället och där skötte hon sig faktiskt riktigt bra. Det känns dock i min kropp idag eftersom jag, uppenbarligen, hade ”fel” skor på mig.

Sen var det Karlssons tur. Det var ju träning inför sjuhäradsmästerskapet. Vi blev igenomkörda i lydnadsklass II och det var – spännande. Han var ganska laddad efter koppelpromenader med husse hela helgen och en dag hos svärmor. Han skötte sig dock ganska bra även om rutan och inkallningen (med ställande) gick åt skogen. En riktigt fin platsliggning blev det också. Iofs bara med en annan hund, men han verkar fatta grejen; att han ska titta på matte!

Därefter var det simning med Iza, och sen var den dagen slut.

Just nu tvekar jag (vi?) om vi ska åka iväg med husvagnen i helgen. Vädret verkar bli ”sådär” och det finns verkligen hur mycket som helst att göra här hemma, i synnerhet om det nu ska bli altanbygge om ett par veckor. Det verkar dock lite tveksamt i nuläget om det blir det. Nåja, under kvällen får vi bestämma oss för åker vi så bär det av imorgon kväll. Och bär det av så bär det av till Torekov på Bjärehalvön.

11 reaktioner på ”Reserapport och turbo-terrier

 1. Härliga bilder 🙂 Nästan så att man blir sugen på att åka dit och pröva viner 🙂 Du kanske skulle extraknäcka med att ”sälja” in resmål *s*.

  Bjärehalvön underbar plats…….

 2. Vi har avskrivit den planerade husvagnsutflykten. Bygget och annat på hemmaplan kräver uppmärksamhet och som sagt – vädret verkar lite osäkert…

 3. Se där – det VAR trevligt bara du kom dit. Men jag tänker ändå inte säga ”vad var det jag sa…?” 🙂
  Fint ser det ut att ha varit. Och gott.
  Och du, husvagnen överlever nog att vara obebodd någon eller några veckor till. Ta istället och sätt fart på ”snöröjar’n” du har så att han röjer i trädgården istället. Vad ska man annars ha dem till *muähähähä* ;).

  Ha det!

 4. Åhh, härligt har du haft det och jag tycker faktiskt inte ett dugg synd om dig…nu 😉
  Fasligt massa vinprovning hörru…..

 5. Men ååååå, vad jag blir resesugen! Vore så kul att åka någonstans, var som helst bara det inte ligger på vägen Sthlm-karlstad 🙂

  Är hela Tyskland sådär idylliskt som det alltid ser ut på bilder, förresten? Jag har en helt annan inre bild av det (tänk Ruhr-området och autobahn), men så ser man foton som dina och blir alldeles förvirrad.

 6. Mårr; inte hela, men visst finns det många fina platser, i synnerhet i södra Tyskland. Rhen-dalen, där vi var är fint, och Moseldalen ännu finare. Och paradoxen är att jag vill åka till Stockholm… 🙂

 7. Jag blir också resesugen. Håller med om vissa delar av Tyskland är underbara, kan även rekomendera Munchen min ena dotter har bott där underbar mat och massor att titta på. Dessutom vågar man gå ut på kvällen , vimlar av poliser överallt.
  För egen del bär det av till Prag i nästa vecka, där ska också vara fint dock med mer brottslighet.

 8. Haha, det kommer jag också att vilja, oavbrutet, sen när jag inte bor här längre. Det är en JÄTTEFIN stad med massor att göra och se…but damned me, nu sitter jag bara här på min kammare och hatar den.

 9. Annette; Prag är jättemysigt. När jag var där för några år sedan var det dock oväntat svinkallt, i slutet av mars, vilket förtog en del av mysigheten. Nu borde det vara lite angenämare temperaturer. Ha det så trevligt. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s