Superlativer efterlyses!

För de som inte vet jobbar jag som någon form av kombinerad AD, layoutare, copywriter inom postorderbranschen (eller distanshandeln, som vi numera tydligen har döpt om oss till enligt branschorganisationen).

När en säsong av katalogproduktion går mot sitt slut brukar mina superlativer ta slut. Och där är vi nu. I snart två månader har jag fullkomligt spytt ur mig texter och här pratar vi inte korta, effektiva ”Ellos-texter” med rena fakta om artiklarna… Nej lååånga texter ska det vara (och kravet på längd ökade markant i och med det numera norska ägarskapet) och helst späckade med superlativer och andra positivt laddade ord. Jag försöker trösta mig med att kunderna förmodligen (förhoppningsvis?) inte läser alla texter i katalogen och därmed inte störs av upprepningarna.

Men är det någon som har alternativ till följande ord så mottages de tacksamt. 😉

Fantastisk
Elegant
Lyxig
Exklusiv
Praktisk
Skön
Härlig
Effektfull
Effektiv
Fin
Vacker
Mjuk
Varm
Dekorativ
Mysig
Trevlig
Snygg
Rejäl
Stadig
Kraftig
Klädsam

etc…..

8 reaktioner på ”Superlativer efterlyses!

 1. Suverän, Chic, Extravagant, Unik, Funktionell, Ljuvlig, Underbar, Iögonfallande, Rejäl, Stilig, Stilig, Soft, Het, Klädsam, Gosig, Underhållande, Modern, Håållbar, Stabil, Tjock, Prydlig … Där har du en synonym till varje ord i alla fall. Vill du har mer? 😉

 2. Hehe… jag har ju bläddrat i katalogen och fascinerats av dessa texter… Att du bara orkar var så… entusiastisk till produkterna!!
  En synonymordbok kanske vore nåt på nästa bokrea? 😉

 3. Ooops, såg en rejäl miss; ”rejäl” hade jag använt och ”stilig” två ggr. Hm, då byter jag mitt ”rejäl” mot Användbar och mitt andra ”stilig” mot Tjusig.
  Förstår ditt dilemma…

 4. Agnetha; tack, lägger till dom på listan, men några av dem används redan ganska ofta även om jag glömt dom på listan. 😉

  Bibbi; jag orkar inte, egentligen. Ibland, när man kräkts ur sig en text om någon artikel man inte för sitt liv kan förlika sig med, känns det som man skulle behöva några timmar hos en terapeut… Det går ju an när det verkligen är BRA grejor (jodå, vi har sådana också 😉 ) men när det är något man egentligen inte vill ta i med tång så…

 5. Hehe, jag VET Lotta, läser katalogen och tänker ofta på alla texter. 😉 Men kanske något ord inte var använt på något halvår eller så. Tänkte jag i alla fall. 😀

 6. Jag gjorde en kort sökning på Google. Den första länken jag fick fram gick till en synonymordbok på nätet. Det första ordet jag skrev in där var:

  fantastisk – och följande förslag kom då fram

  otrolig, sagolik, oerhörd, fenomenal, fabulös, osannolik, lysande, toppen, jättefin; sällsam, bisarr, overklig, absurd; vidunderlig, omåttlig, enorm, svindlande, mycket stor, hissnande

  Länken till just den ordboken är: http://www.synonymer.se/

  det finns på engelska också: http://www.synonym.com/

 7. TACK VOVVA!!! Den är inlagd som favorit i jobbdatorn, verkar vara en guldgruva när fantasin tryter i copywriter-hjärncellen. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s