Än slank hon hit, än slank hon dit…

… men diket har jag inte slunkit ner i – än.

Just nu far jag som en skottspole genom tillvaron, och frågan är om jag får så mycket gjort?

Gårdagens planerade innepyssel blev det inte så mycket med eftersom husse helt plötsligt drabbades av ett påtagligt behov av att gräva en grop till klematisen som skall flyttas, och då gäller det att hänga på. Gropen skulle självklart grävas under mitt överinseende och med lite handräckning, och den var inte helt lättgrävd eftersom den var precis vid den avhuggna stammen på ett f d träd. Det innebar … rötter. Det visade sig även att den attans klematisen hade skickat ut rätt rejäla rötter under alla sina år på samma plats så detta blev ett tidskrävande projekt. Nu håller jag bara tummarna för att den överlever flytten så att inte allt jobb var förgäves?

På vägen hem igår slank jag in till frisören och fick kalufsen ansad, och sen slank jag till fotoaffären och köpte en riktig kameraväska som jag behöver ha till helgens resa. Ja den behövs självklart sen också, men med anledning av resan blev det lite bråttom.

Idag slank jag till jobbet på morgonen för att inte missa massagen, sen slank jag till fotografen för att lämna lite prylar, och sen slank jag in på Coop för att köpa mer jord till klematisen och en resväska i storlek M inför helgens tripp. Eftersom jag inte överlever utan min Tempur-kudde funkar det inte med resväska storlek S. Den tar liksom slut strax efter kudden…

Sen slank jag hem för att jobba resten av dagen hemifrån och nu ska jag snart slinka ut på en kortare lunchpromenad med vovvarna. Ikväll ska jag slinka till klubben för sjuhäradsträning. Och så skulle jag behöva slinka förbi strykbrädan. Och tvättmaskinen. Och…

Ärligt talat känns det hemskt onödigt att slinka till Tyskland i helgen. Jag har varken tid eller lust, egentligen. Men å andra sidan brukar jag sällan vara särskilt sugen på att åka bort, om det inte är med husvagnen då. Men då är man ju liksom hemma, fast man är borta. 🙂 Och den ska vi slinka iväg med nästa helg.

(Igår kväll blev det förresten ”ruuuutan” med K, och antingen fattade han väldigt snabbt eller också fattade han inte alls? Jag vet faktiskt inte vilket alternativ som stämmer. Något jag vet är dock att han tyckte det var fasligt roligt. Och att han var ivrigt påhejad av en ill-vrålande storasyster innanför fönstret.)

5 reaktioner på ”Än slank hon hit, än slank hon dit…

 1. Det var värst vad det slinks här då. 😀

  Tänkte på det här med ditt ”pyssel” inför resan (förra inlägget)… Det är ett märkligt fenomen så snart det är en kvinna som ska ut och resa, att vi alla städar och handlar och fejar och grejar innan vi åker, så att det ska vara ”färdigt” för de/den som är kvar hemma. Hör du någonsin en karl resonera på samma sätt? Jag har då aldrig gjort det! Möjligen har gräsklippare kunnat dyka upp på näthinnan, men att reseförberdelse skulle kunna innefatta dammsugare, tvätt-/diskmaskin, blomvattning, inköp av mat m m tycks de vara omedvetna (?) om… :s Ja, ja – det är väl det är med att kunna använda rätt huvud som spökar, antar jag. 😉

  Och du – glöm inte att ”slinka” ner i en go’ stol och njuta lite av solen helt för dig själv, också.

 2. Känner igen det där ”hattandet” hit och dit… Samma lika här just nu. Tror jag ska tacka nej till TL-utb förresten, den tajmar dåligt just nu med allt annat som är på G!

  För att inte tala om det där med att inte lämna hemmet ”stökigt”, som Agnetha är inne på – det känns igen väldigt väl!

 3. Tja, normalt sett funkar jag nog så; att det ska vara hyfsat städat hemma innan jag åker osv. Men den här gången handlar det mesta bara om konkreta ”måsten” som har med själva resan att göra. Alltså tvätta och stryka och handla det jag ska ha med mig. De som blir kvar hemma får faktiskt klara sig själva. 😉 Och att fixa mat till husse…? Nä, det får han allt lösa själv. Jag har faktiskt ingen aning om vad han livnär sig på när jag är på Kindslägret på somrarna men han brukar inte vara märkbart magrare när jag kommer hem än när jag åkte. Dock har det hänt att första frågan, efter att jag klivit innanför dörren vid hemkomsten, har varit; vad ska vi äta ikväll? Behöver jag säga att han inte brukar få något bra svar på den frågan. Om jag haft barn som skulle vara kvar hemma hade det kanske varit lite annorlunda med matfrågan, men en vuxen karl får faktiskt ta hand om sig själv. 😉

 4. Hoppas att du trots visst ”motstånd” får en härlig resa till Tyskland och att du får användning av både kamera och ny väska 🙂 Självklart vill man ha det någorlunda i ordning när man kommer hem, finns inget skönare! Själv är jag helt klart en ”Borta bra, men hemma bäst människa” ;).

  Hahaha, by the way så känner jag igen det där med att ”våra border” är petiga med underlaget för platsliggning, så är även min lilla grå *s*…

  Ha det gott framöver och njut i nuet….

 5. Jag vill önska dig en trevlig kortsemester.
  Det låter som du har hemlängtan innan du har gett dig iväg, jag brukar känna ungefär så där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s