Engagemangs-död

Är det något jag INTE känner för just nu så är det att engagera mig i klubb-arbetet. Den lusten har styrelsen effektivt lyckats ta död på genom sitt agerande under våren. (Ni som läser här regelbundet vet ungefär vad det rör sig om.)  Och det är inte det att jag ”surar”, utan både kropp och hjärna skriker ”NEJ”. Jag orkar inte bry mig, skiter i allt – liksom. Det är väldigt olikt mig och känns onekligen konstigt och förvirrande. Jag som verkligen är en ”engagerad” person och ALLTID går på alla medlemsmöten, deltar i vårstädningar, går på alla andra möten, funktionärar här och funktionärar där, osv. men nu har luften verkligen gått ur. Det får nog bli en riktigt rejäl time-out, där jag, som så många andra, bara bryr mig om mina egna hundar. Eller ett klubbyte? Den tanken har jag fortfarande inte släppt.

Nåväl, igår var det alltså dags för det månatliga medlemsmötet. Jag funderade länge på om jag alls skulle åka till klubben men bestämde mig för att göra det trots allt. På grund av kort om tid tog jag bara med Karlsson. Iza fick vara hemma och gå promenad med husse istället. Skulle båda hundarna åkt med hade det varken blivit hackat eller malet, och Iza hade fått tillbringa den mesta tiden i bilen. När jag väl kom upp på plan så rann fantasin all världens väg. Visste knappt vad vi gjorde där, eller varför. Träningen blev därmed inte så där värst strukturerad men vi tragglade på med linförigheten och fritt följ. Fick även lite kommenderingshjälp av L. En platsliggning blev det också. På ena sidan fick K en ung och livlig schäferhane som tyckte att Karlsson såg ut som en lattjo liten pryl och tittade mycket intensivt på honom. Hussen är rutinerad och stod kvar nära så jag var inte särskilt orolig. Men det roliga var att K hanterade den andra hundens ”blängande” på samma sätt som på tävlingen, dvs genom att INTE titta tillbaks. K låg ganska oroligt men tittade på allt utom schäfern. Han kastade bara ett snabbt öga ibland och noterade att han fortfarande blängde och tittade bort. Mycket taktiskt.

Mötet orkade jag dock inte bevista till slutet. När två av medlemmarna var djupt invecklade i en ganska hätsk diskussion om huruvida ugnen fungerade eller inte (!) beslutade jag mig för att det var färdigmötat och åkte hem. Tror dom får klara sig utan mig nästa gång…

9 reaktioner på ”Engagemangs-död

 1. Trist när det blir så, men förstår så väl.

  Tack för snälla ord och hållna tummar. Varje tanke åt vårt håll känns exrta skönt just nu, och tacksamheten är stor för varje hållen tummen. Jag hoppas verkligen att vi får en lite mer positiv rapport från sjukhuset i dag. För själv kan jag inte åka dit; jag och makens ex är inte direkt såta vänner och hon klarar inte av att koppla bort vår konflikt oavsett situation (hon förgiftade t ex stämningen på sin dotters bröllop), och DEN hätska stämning som hon piskar upp är INTE vad vare sig mor eller barn behöver just nu. Men pratar i telefon, det gör vi, styvdottern och jag. Och jag lovar framföra snälla tankar och hållna tummar. 🙂

  Ha det gott!

 2. Men du milde – det där är sån man kallar cykelställsfrågor! Menar du verkligen att ni har medlemsmöte så ofta som en gång i månaden?? (Eller är det ett skrivfel?) Vad gör styrelsen om jag får fråga… De flesta klubbar/föreningar (oavsett inriktning på verksamhet) jag har varit med i har (stadgeenligt) 3-4 medlemsmöten (varav årsmötet är ett) per år och sen träffas styrelsen en gång i månaden. Typ…

 3. Agnetha; det är för tragiskt när ”folk” inte kan skärpa till sig och uppträda som folk ens i sådana här lägen. Ibland borde man kunna bita ihop! Fortsätter som sagt att hålla tummarna.

  Bibbi; jodå, vi har möte en gång i månaden (nästan). Årsmöte i februari, medlemsmöten i mars, april, maj, september, oktober, november och december. Ett år försökte vi dra ner på det men då var det något viktigt som styrelsen inte vågade besluta om. Kaos uppstod och sen var vi tillbaks till en gång i månaden. Här omkring har nog de flesta klubbarna möten en gång i månaden under ”säsong”.

 4. En ung som kanske inte fungerar?? Är det inte bara att sätta på skitet med en skinktermometer i för att se om den går upp i rätta grader?? Ibland kan man motverka stök och bök med enkla medel… 🙂

 5. Byt hundklubb – det är ju tjaffsigt att hålla på att diskutera ugn på brukshundklubb. Du gör säkert succe på en annan klubb med dina kunskaper och med de hundar du har.
  Där du hör tilll bör kanske kallas för bruksugnsklubben i st.

 6. Bra gjort Karlsson!
  Visst behöver man time-outer ibland från klubbarbete. Har nog haft flera om jag tänker efter 😉

 7. Men du milde tid… Det är ju för att fatta beslut styrelsen är tillsatt – ska man ha medlemsmöte en gång i månaden för att alla ska vara med och tycka, vad ska styrelsen då göra…? Jisses… Jag tar mig för pannan (och kom ihåg att jag, trots min relativt ringa ålder, har varit föreningsaktiv i över 20 år inklusive yrkesmässigt utövande och ett antal kurser i ”föreningsjuridik”).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s