Lättroad pyssling

Ge K en latex-pip och lag lovar … han skulle kunna roa sig i timmar. Alldeles på egen hand. Jag tog två pipar i fickan och gick ut i ”närskogen”. Där gav jag honom den ena. Och han sprang, och han sprang, och han sprang… Hela tiden inom en viss radie från mig (20-30 meter) men till synes utom kontroll. Han har dock järnkoll och håller sig på samma maxavstånd hela tiden. När han rasat ur sig det värsta började öronen fungera och då kom han förbi och hämtade en godbit och bytte pip med jämna mellanrum.

För de som trodde att jag överdrev när jag i somras beklagade mig över att skogsmaskinerna kört sönder min fina spårskog, här kommer bildbeviset. Och vi snackar inte om ETT sån’t här dike, hela skogen är genomkorsad av dom… (Känner ni igen er; Agnetha och Mysla?)

(By the way, ska nog putsa objektivet i mobilkameran. Riktigt så dimmigt som det ser ut här var det inte i verkligheten.)

071004c.jpg

Karlsson tycker oftast det är rätt OK med dikena och använder dom som dubbelvattengravar. Flyger över som värsta tävlingshästen. Det är bara det att inom hästhoppning förekommer inte dubbelvattengravar… Idag fann han dock något inte ens han fixade. Att han hann uppfatta situationen och faktiskt stanna fyller mig med beundran. Hade han misslyckats hade jag haft en mycket blöt, mycket lerig och mycket nysimmad terrier nu.

071004d.jpg

Lite svårt att uppskatta storleken på de olika delarna i bilden kanske, men grästuvan är uppskattningsvis 40×20 cm.

När vi kom hem började jag träna ingångar med uppletandeföremål. Vore väl f*n om jag inte kunde få till det lika snyggt som med apporten. Slängde ut ett 10-tal saker på garageinfarten och så fick han hämta. Det kanske blir ordning på det också. Om några år… 🙂

Nu sover han faktiskt ganska sött. Iza fick en promenad med husse trots att han också är krasslig. Normalt brukar vi planera in (hm?) så att vi är sjuka en i taget men nu har vi tydligen blivit smittade samtidigt. Dålig timing!

En reaktion på ”Lättroad pyssling

  1. Hujedamej vilken hinderbana…. 😦 Dom där dikena vet jag en buse som helt klart hade studsat ner i och lagt sig i…. Mmmm, svalka maaaagen…. 😉
    Hoppas du & hussen kryar på er snart!

    (P.s Vilka härliga färger i bilderna på Bt i lövhög D.s)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s