Uncategorized

Damn you Facebook!

Jodå, jag har skrivit på samma tema tidigare, faktiskt så sent som i våras, men det hade uppenbarligen ingen större effekt?! Bloggen är fortfarande eftersatt och uppdateras bara när det ”hänt” något. Och det gör det ju ganska sällan. Tydligen. 14 uppdateringar på hela september och oktober. Anar att det kanske fanns något mer att dokumentera för mitt eget minne men det blev inte gjort.

Dagens FB-uppdatering:

Nu är det härdsmälta i den lilla bruksterrierns hjärna… Att blir rallyhund på äldre dagar hade han nog inte kalkylerat med. 🙂 Han kan backa stående framför mig, han kan backa sittande och liggande vid vänster sida men att backa stående vid vänster sida…?! OERHÖRT KOMPLICERAT! Han kan däremot backa stående på höger sida? Sitta i snygg position på höger sida är också OERHÖRT KOMPLICERAT! Han önskar sig en ny skylt; sitt framför matte med rumpan på hennes fötter… Men roligt har vi, och mätt blir han. 🙂

Jodå, det är sånt vi pysslar med nu när ”vintertiden” gjort kvällarna kolmörka och dödat all inspiration till träning utomhus. Däremot så tränar vi lite smått och gott under och i samband med våra promenader i dagsljus. Eftersom det till helgen stundar KM i bruks har vi kört något uppletande samt ett par appellspår sista tiden. Första spåret gick som en dans. Då ska man betänka att han inte hade haft en spårsele på sig sen långfredagen! I förrgår la jag ett nytt liknande spår och det gick inte alls lika bra… Man kanske skulle låta bli att träna spår helt och hållet och så anmäla till en tävling framåt nästa höst? Då borde han ju ha vilat sig i toppform, eller…?

Eftersom kameran tydligen har gått i vintervila serveras det endast iPhone-bilder…

131107A

131107BNär den här bilden hamnade på FB var det en kompis som var mycket imponerad över att det lilla djurets ögon matchar tjänstetecknet. Vi har jobbat hårt på det, och vi började med tjänstetecknet. 🙂 Eller; så kan det gå när man glömmer stänga av blixten… 😉

En av gårdagens FB-uppdateringar såg ut som följer:

Drömde en äkta mardröm i natt; Karlsson hade sprungit bort och varit borta en vecka. Vaknade med tårar i ögonen, tände lampan och konstaterade att han låg bredvid mig i sängen men kunde ändå inte riktigt andas ut. Gick upp för att släppa taget om drömmen ordentligt och somnade sent om sider med ett fast grepp om den stackars lilla hunden som helst vill sova utan ”kladd”. *funderar på koppelpromenad idag*

Det som inte stod på FB var att jag i drömmen tog mig till polisen för att anmäla honom som försvunnen. Där stack de åt mig en blankett, sponsrad av Royal Canin! På blanketten skulle man INTE fylla i uppgifter om hur hunden såg ut, halsband, öronmärkning, chip och liknande detaljer. Det enda man skulle fylla i var vilken mat (ur RC:s sortiment naturligtvis) man skulle ge hunden när man hittade den?! WTF? Var får man allt ifrån? Nu hör det ju till saken att jag som civilanställd på polisen (någon gång på bronsåldern eller så) tagit emot ett rätt stort antal dylika anmälningar och … tja, man kan ju konstatera att det tydligen är nya tider nu. Åtminstone i drömmarnas värld.

Nästa FB-uppdatering från gårdagen:

Looki, looki! No hands, no bärsele, no flexikoppel! *betvingar mina nattliga demoner*

131107C

Sen sist har vi även hunnit tävla KM i lydnad med bedrövligt resultat. Två nollor resulterade i en sjätte (och sista) placering. Ljuspunkterna var väl 10:an på sitt i grupp och att det bara var på hopp-apporteringen han ”låste” vid min sida. I övriga springafrånmattesida-moment startade han faktiskt på första kommandot. Rutan blev lite märklig eftersom han sprang mycket snyggt rakt in i rutan och sen ”ramlade” ut med frambenen över ena sidomarkeringen. Jag kommenderade ”back” varvid han backade in på rätt sida bandet och la sig innan jag hunnit säga ”ligg”. Och vips var vi nere på en 7:a?

Två sökträningar har vi också hunnit med. Ingen av dem hör väl egentligen hemma i memoarerna så dem lämnar vi därhän även här. Vi kan väl säga som så att vi behöver jobba lite på avståndet till figuranterna. I synnerhet en utav dem som är på tok för rolig för att man ska kunna hålla distansen, ens innan roligheterna utbrutit. 🙂

En sammanfattningsblogg, vilket jag egentligen inte gillar. Dessutom i omvänd kronologisk ordning?! Nåja, det är väl bättre än inget antar jag…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s