Uncategorized

Några sökbilder!

Äntligen kom jag ihåg att både ta med mig dvärgkameran och att ta upp  upp den ur fickan när vi tränade sök idag! Förvisso bara fyra gånger (upp ur fickan alltså), men man får vara glad för det lilla. 🙂

Träningen var för vår del ömsom vin – ömsom vatten. Första skicket, med figge på fullt djup, gick kanonfint och jag tänkte – YES! Det borde jag aldrig ha gjort, för sen var det mest strul med hittaövningarna…Men vi hade iaf tur med vädret. 😉

På markeringsövningarna i slutet kändes det dock betydligt bättre. Jag har ju, sedan förra passet, omprövat mitt beslut att inte använda godis i söket. Med tanke på hur ofokuserad han varit hos figgarna, där han haft fullt upp med att hångla upp dem och leta efter piparna istället för lösrullen, bestämde jag mig för att lösrulle in till matte skulle belönas med godis, och se jag tror att vi kan vara något på spåret (?) där. 🙂 I hela hans övriga liv så har ju levererad sak hos matte (uppletandeföremål, apportbockar, leksaker whatever…) inneburit godis under inlärningsfasen, så varför inte här? Och det kändes faktiskt riktigt bra! Så bra att träningskompisarna på slutet började fundera på om det inte var dags att försöka baka ihop hittaövningarna med markeringarna?! Nåja, vi får se vad som händer. Jag försöker fortfarande hålla en låg profil och inte tänka för mycket. 😉 Eller tänker gör jag förstås, så att det osar bränt mellan varven, men vad vi ska göra i slutändan lämnar jag över till de mer begåvade (i sökbranschen) att bestämma. 😀

Anna och Grappa efter avslutat pass. (Observera svansgreppet… 🙂 )

Mållan & Cvick.

Rosa eller grön? Rosa eller grön? Jag förstår inte hur jag lyckats få till en bild där
han inte har ett fast grepp i någon av piparna för det handlar verkligen om mikrodels sekunder?!

Påvis hos Anna. Här körde han fastgreppsprincipen igen. Så fast att den gula pipen
numera är två… ickepipar. Men det måste väl vara figuranternas fel att de går sönder? 😉

Ett nytt gäng pipar av den här modellen är nu beställda eftersom lagret börjar tryta.

Kvällen igår ägnades åt att ”möblera” bokhyllan. Kul! Var rätt glad att grovjobbet med sortering författarvis gjordes när jag packade ner böckerna. Nu är de möblerade efter ett system som troligen skulle få vilken bibliotekare som helst att gråta blod, men jag hittar i alla fall. Tror jag? Vardagsrummet kändes genast mer hemtrevligt och bebott. Utan böcker känner jag mig liksom inte hemma.

Nu ska jag försöka uppbåda lite ny energi inför kvällens övningar. Mat och öl på lokal och sedan Killer Queen på Åhaga. 🙂

8 reaktioner till “Några sökbilder!”

 1. Självklart är det figgarnas fel att pip-lagret tryter. Kan du inte byta ut dem? Jag menar, det blir ju chockartat för Karlsson att han dräper den ena pipen efter den andra, han är ju rent av en massdräpare.
  Alternativt får du ta till den gröna odödliga bollen 😉

  Vilket fint grepp om svansen hon har på Grappa, det skulle säkert stoppa henne om hon ville springa ut igen 😉

  Tänkte på det du skrev om pip VS godis. Varför har du valt pip från början? Du är ju så himla organiserad, inte minst i bokhyllan, så jag vet ju att du har haft en tanke bakom det så ut med den bara 😛

  Kanel och jag har anmält oss till en prova på spår/sök/uppletande kurs som börjar i april 😀

  1. Karlsson är helt övertygad om att det är figgarnas fel. Om inte de höll i så hårt i andra änden så…?

   Vet egentligen inte om jag hade någon ”organiserad” tanke bakom att inte använda godis i söket. Det var nog mer ett princip-beslut (som nu har ändrats). Ville prova att lära in något i hans liv utan godis, men planen sprack. 😉

   Lycka till på prova-på-kursen!

  1. Klart vi ska träna sök ihop, men inte än. Vill bli lite mer varm i kläderna och få lite mer klart för mig vad jag vill, hur vi vill ha det och och vad vi kan. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s