Uncategorized

En epok har gått i graven!

Eller … åtminstone gått ut i lagår’n. Eller … blivit buren, snarare.

Min gamla trotjänare Ivar (två sektioner) har följt mig troget sedan 1980. Han har kompletterats med fler hyllplan, och i något skede betsades han vit, men han har hängt med. En bokslukare av stora mått som har fyllt sitt syfte mycket väl men nya tider stundar och hädanefter får han agera förvaringsmöbel i något lagårdsförråd istället.

Igår, och framför allt idag, har vi ägnat oss åt att tömma ena halvan av vardagsrummet samt plockat ner lister, fönsterfoder mm. Mycket återstår eftersom väggbeklädnaden (gamla tretex-skivor) ska bort samt att golvet ska ut. Nu börjar vi om från scratch! Om drygt två veckor kommer snickarna och då ska det vara ”rent”. Samtidigt måste vi ju kunna använda rummet så länge som möjligt… Svårt det där när man har ett litet hus, och tack gode gud för lagården där vi kan lagra prylar och möbler annars hade det varit ett omöjligt projekt.

Jag har också konstaterat att valet mellan ljusgrått och ljusgrått inte är helt enkelt. Har provmålat på olika ställen på de befintliga väggarna  för att få en uppfattning om hur det ter sig i olika ljus, och än har jag inte bestämt mig. Det var dessutom betydligt större skillnad när det kom upp på väggen än det såg ut som på de små proverna i butiken.

Stundtals ägnar jag mig också åt att få härdsmälta i hjärnan i mina försök att komma på någon annan variant på möblering, utan att lyckas. VILL göra om, men det är f*n inte lätt med den rumskonstruktionen. Dörrar och fönster överallt samt ett valv (bärande vägg med järnbalk) i mitten… *suck*

Mitt i alltihop tog vi paus för hundaktiviteter. Iza och husse gick en sväng för sig själva och jag och Karlsson tog ett kombinerat fys- och lydnadspass. Japp, ni läste rätt – lydnadspass! Fyspasset berörde väl inte mig i så hög grad, men Karlsson fick jobba på rejält både i obanad terräng (med snö) och på lite plattare mark.

Under lydnadspasset på grusvägen körde vi bl a fritt följ, inkallning med ställande och läggande, fjärrdirigering (med skall 😦 ) och (fritt) framåtsändande, alltså utan grupp. Det var glädjande att se att trots obefintlig träning av det momentet under flera månader så var det ingen tvekan om vad han skulle göra. Finputs krävs naturligtvis men full fart ut, avsaktning och sedan fin trav rakt fram. Inkallningarna var också riktigt snygga.

Någon sökträning blev det tyvärr inte den här helgen men den här gången var det inte mitt ”fel”. Det var nästan ingen mer än jag som kunde så då blev det lite svårt. Himla synd. Nu kommer det bli lite som att börja om från början igen nästa gång eftersom det då kommer ha gått minst tre veckor. Om vintern börjar trilskas och ta i på allvar blir det väl ännu längre. Just nu visar yr.no att det ska bli neråt -17° nästa helg. 😮 Å andra sidan; i fredags hävdade dom att det skulle bli plusgrader samma helg?! Jag väntar alltså några dagar innan jag börjar misströsta på allvar.

Några bilder från dagens uteaktivitet blev det inte, men jag kan bjuda på ytterligare ett par bilder från veckan. Enda skillnaden idag var att det var en boll i snöre vi roade oss med, och att solen inte sken riktigt lika mycket.

En reaktion till “En epok har gått i graven!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s