Uncategorized

Here we go again…

Det är något med snö, is och ljuset från den uppgående solen som gör att det kliar i fingrarna på mig. Att leka med ljuset genom att vinkla kameran några grader hit eller dit, uppåt eller nedåt…? För att inte tala om hur ljuset växlar minut för minut. Mycket experimenterande, och många bilder, blir det. Att det blåste lite svagt och att jag fotade på frihand gjorde det inte helt enkelt.

 

Det finns även nackdelar med dagsljus och solsken… Man kan inte tro att jag i höjd med första advent hängde i krokig arm ut genom fönstren på andra våningen och tvättade dem. Några stormar senare ser det ut så här på södersidan… 😦

 

Eftersom jag igår, på väg hem från jobbet, inte kunde behärska mig längre åkte det med en bukett tulpaner hem. Eftersom vi alla har våra principer, och en av mina är julgran ut – tulpaner in, så innebar det att gårdagskvällen fick ägnas åt att städa ut både jul och advent i en faslig fart. Det var nog någon sorts personligt rekord. Julgranen brukar åka i trettonhelgen men adventspyntet brukar få vara kvar till tjugondag knut. Så blev det inte i år och det känns helt OK. Tyvärr kom husse hem sent och åkte tidigt. Eftersom vi behöver vara två för att avhysa granen står den fortfarande kvar i hörnet. Lite fusk är det alltså, men tulpanerna är inte mindre ljuvliga för det, om jag bara undviker att titta in i vardagsrummet… 😉

En reaktion till “Here we go again…”

  1. Vilka fina bilder! Massor av känsla i dem.

    För övrigt håller jag med; tulpaner in, granen ut. Här rök granen i går, och lika roligt som det är att ta in den, lika skönt är det att säga ajö till den…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s