Uncategorized

Inställt!

 

Vissa i familjen tar det här med julstök och förberedelser med ro och en lätt attityd av laissez-faire. Vissa tar det på lite större allvar. Därför känns det extra tungt när husse, precis när vi börjde tro att vägarna faktiskt var tillräckligt salta, blev utringd på dagens andra runda. Klockan lär vara närmare midnatt när han är hemma och julafton är härmed inställd, eller åtminstone uppskjuten till i morgon. Igår var det en massa plusgrader. I morgon ska det bli en massa plusgrader. Varför inte idag också, va? VA?

Juldagen brukar vara helig för mig, av precis motsatta orsaker mot julafton.  På juldagen har man inga åtaganden. Huset är städat, mat finns och man kan ägna dagen åt att göra ingenting. Bortsett från en och annan hundpromenad naturligtvis. Nu blir det inte så.

Husse hann åtminstone hem till doppet i grytan hos svärmor. Eller, vi sköt fram det lite så att han skulle hinna hem, så halva dagen avlöpte enligt traditionen. Vad jag har att se fram emot nu är en kväll framför TV:n tillsammans med hundarna. Jag som ALDRIG brukar se på TV på julafton, om man inte räknar med Kalle Anka & Co då?!

Eller… man kanske skulle passa på att betala räkningarna? Det lär ju inte vara någon kö på internetbanken i alla fall.

Inte ens den förb… amaryllisen vill samarbeta. Den hade en uppgift – att slå ut till julafton, men inte ens det klarade den…

Ja, jag är rätt grinig och besviken och ledsen. Märks det?

4 reaktioner till “Inställt!”

  1. Klart man blir besviken när alla planers kastas omkull sådär. Hoppas att ni ändå hade en skön kväll framför tv:n – och att juldagen blir bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s