God Jul, eller nå’t…

I nuläget är det tveksamt hur god julen blir? Husse gav sig just iväg på dagens första sextimmarspass i saltbilen. Enligt ”chefen” skulle det troligen bli ett till… Kul i jul, typ. Det faktum att man aldrig vet när han ska jobba är nog det som sliter mest. Jag har ju själv jobbat skift med både jul-, nyårs- och midsommaraftnar i många år men det visste man liksom om flera månader (år?) innan och både man själv och omgivningen kunde ställa in sig på det.

Hade jag kunnat ringa och prata med mamma eller pappa hade det kanske känts lite bättre? Husses jobb i kombination med avståndet har ju gjort att vi inte firat jul med varken den ena eller andra på många år, men de har ändå bara varit ett telefonsamtal bort. Nu är det inte så längre…

Ja, jag vet att det finns de som har de mycket, mycket värre! Jag har trots allt ett varmt hus, mat på bordet (eller åtminstone i kylskåpet), två härliga hundar och husses lilla familj att tillbringa dagen (och kvällen) med om jag vill så egentligen är det inte alls synd om mig men ibland är man ändå sig själv närmast. Just nu vill jag mest att det ska vara en vanlig j…a lördag, vilken som helst, och inte julafton.

För övrigt så har det från vissa håll ifrågasatts varför Iza aldrig är med på julkorten numera. Jag vet exakt varför! Första året Karlsson fanns i familjen (2006) producerades detta julkort. Då hade jag tillgång till fotostudio, proffsfotograf med proffskamera och … fotoassistent. Samtliga inblandade, utom möjligen hundarna, höll på att avgå med akut magsår innan vi kom fram till det här slutresultatet, även om vi fick oss rätt många goa skratt på vägen. 🙂

En del av ”vägen” kan man se här, om man inte sett det förr (jag brukar visst länka varje jul…) och jag rekommenderar varmt ett klick på länken om man vill dra på smilbanden. Sen behöver man nog inte heller ifrågasätta valet av aktörer på de framtida julkorten. 😉

Så … nu hoppas vi att alla får en fin jul! Även jag ska nog skärpa till mig och reda ut det här. Som sagt; det kunde varit mycket, mycket värre men ibland är det lite svårt att bara bita ihop.

2 reaktioner på ”God Jul, eller nå’t…

  1. Tack för ett gott skratt. Underbara julkortsförsök. 🙂 Vet precis hur det är när jobbet sätter käppar i hjulet för julen. Gah! Tråkigt känsla. Hoppas du ändå får en lugn och skön jul.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s