Antiklimax!

Efter påtryckningar både IRL (läs: husse, bl a) och i cyberspace har jag idag gjort ännu ett test av hur den svenska sjukvården fungerar. Jag är dock lite osäker på betyget?

I morse tog jag mig samman och ringde vårdcentralen. Allt flöt på bra till att börja med; de ringde åter nästan på utlovad tid (efter tio minuter) och lyckades skaka fram en akuttid åt mig ett par timmar senare. Ett snabbt besök inne hos läkaren, med tryck-kläm-och-vrid-övningar tills jag kved förtvivlat, gjorde att hon höll med mig i min teori om en eventuell spricka. Den ömmande punkten tydde i alla fall inte på uttänjda ledband (de har nog gått tillbaks och slutat göra ont) och skickade mig direkt till röntgen, utan att passera gå, liksom… Hon förvarnade dock om att en spricka kanske inte skulle synas på röntgen.

Knatar in på röntgen (foten går ju faktiskt att gå på, rätt hyfsat) och efter ca fyra minuters väntan ligger jag i adekvat ställning på röntgenbordet. Efter tre bilder i olika vinklar blir jag utskickad i väntrummet och tillsagd att vänta där på domen.

1,5 timme senare blir jag framropad till läkarsekreteraren som informerar mig om att det inte var någon fraktur… Men nähä?! Det hade jag ju faktiskt kunnat upplysa om alldeles själv. Någon information om någon spricka gick tydligen inte heller att hitta.

Så… då är vi tillbaks på ruta noll igen.

OM det nu är en spricka skulle jag ju gärna vilja veta hur jag bäst beter mig för att den ska läka. Börjar bli lite stressigt det här… Och det är ju oerhört frustrerande att ha en fot som man faktiskt kan gå riktigt bra på under rätt förutsättningar (=vanliga skor, plant underlag och utan draghund) men som man kanske borde vila? Jag vet ju inte om den blir sämre av att jag faktiskt använder den. Uppenbarligen har den ju inte blivit bättre, men det kanske den inte hade blivit om jag legat på divanen och käkat praliner heller?

HELP!

4 reaktioner på ”Antiklimax!

  1. Jag har haft en spricka som barn i vrist/ankel delen…..förstår du det ungefärliga läget då? 🙂 Det syntes på rtg och behövde gipsas…men det var kanske en annan sorts röntgen och barn sprickor är kanske lättare att se, vad vet jag. Kontentan är ändå som så, att ont har du, det känns för länge för att vara en stukning så då kan man väl inte bara släppa hem dig med det konstaterat?! 😈 Du får linda med en elastiskt binda, även på natten . Viktigt att foten får yttre stöd så den får vila upp sig!

    Jag är stolt över att du gick iväg iaf 😉
    Krya på dig!

    • Kul att någon är stolt över mig iaf. Ska försöka skärpa mig med stödbandaget. La ner det eftersom jag inte tyckte det gjorde någon nytta, men kanske…?

    • Men jösses… hälsporrediagnos borde väl inte vara så svår att ställa, eller…? Tack för att du tycker synd om oss, det underlättar alltid lite. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s