Ett hett tips!

När vi genomförde första omgången av mammas flytt, under påsken och veckan efter, var det fantastiskt väder, åtminstone med aprilmått mätt. Sen blev det en ganska blöt och halvkylig maj månad.

Under den nyss avklarade långhelgen har vi genomfört fas två av lägenhetsrensningen, och vädret har varit – fantastiskt!

De som vill ha ett hett tips om när det kommer att bli fantastikt väder nästa gång kan maila eller ringa mig…

Nu återstår det två, eller möjligen tre, dagars ytterligare röjbestyr och dessa kommer ske under semestern. Den här gången hann vi, tack och lov, betydligt längre än vad jag trott. Jag har packat lådor, påsar och sopsäckar på löpande band och husse har kört än hit, än dit och än ner i diket. Eller … nej, inte i diket faktiskt. Den här gången hade vi ju inte husvagnen med, utan bodde i lägenheten. Ett tidsbesparande upplägg som gjorde att det blev mycket gjort. Första dagen körde jag t. ex. ett nätt arbetspass på 14 timmar (07-21).

Hundarna har mest ägnat sig åt att vara i vägen, men gav till sist upp och ockuperade varsin säng.

Karlsson generar sig ju inte när det handlar om att ligga i sängar. Iza däremot är ju inte riktigt van.  I början låg hon och tittade illmarigt på mig varje gång jag gick förbi och väntade på att bli nedjagad. När det inte skedde, för det var ju faktiskt rätt skönt att slippa ha henne springande runt fötterna och med nosen nedstucken i varenda säck som packades, installerade hon sig rejält. Sista kvällen blev hon till och med lite stött när jag skulle lägga mig och hon var tvungen att gå ner. 🙂

Förutom kvällspromenader utmed Siljan har husse skött hundaktiveringen (promenader i skogen) och det räcker väl för Iza numera, men när vi kom hem i måndags kväll visade Karlsson helt klart att det var dags för lite träning. När jag spatserade runt på altanen och kollade hur pelargonjouren skött sina åtaganden (bra!) upptäckte jag att den lilla hunden tränade fritt följ vid min vänstra sida, alldeles spontant och utan någon som helst uppmuntran. 🙂

Ikväll ska vi råda bot på träningsabstinensen tänkte jag, även om min stukade fot gått in i en sämre fas igen. Det verkar segt det där… 😦

Nöjena under helgen har varit mycket … frånvarande, men i söndags kväll gjorde vi en utflykt till min gamla ridlärare som öppnat ridsportbutik där det även skulle finnas hundtillbehör. Det blev en mycket trevlig pratstund och lite shopping. Hundarna fick varsitt nytt halsband av en modell jag inte sett tidigare i Sverige. ”Made in France” och därmed svindyra, men eftersom det var halva priset kändes det rätt OK.

Det var med en stor klump i magen vi närmade oss hemmet i måndags kväll. Skulle det finnas något kvar av skogen? Det gjorde det, men alla träd med prickar är nog nere nu, och skogsmaskinen härjar fortfarande så jag vet fortfarande inte om det är alternativ 2 eller 3 som gäller.

Men som sagt; vill ni veta när det blir kanonväder nästa gång: hör av er! Men jag kan nog säga att det kommer dröja några veckor… 😉

8 reaktioner på ”Ett hett tips!

  • Tyvärr har jag ju inte sett dem på något annat ställe, och vi lämnade endast ett kvar – i schäferstorlek…

 1. Det där med att tömma föräldrars hem är sannerligen inget lätt göra. Dels för att det är mycket bärande och kånkande. Men mest för att det är så mycket minnen och känslor. Jag gjorde det för två år sedan och sedan ett år senare (först hemmet och sedan bostaden på Hemmet); jag minns det med fasa.
  Tur att man har hundarna då! Och visst är det underbart med hundar som bjuder på sina färdigheter: en skånsk puss på nosen till Karlsson från oss!

  • Ja det ÄR tungt, och jag kommer ju också få göra det en gång till…

   Karlsson tackar så mycket för nospussen!

 2. Håller med Bitte, det är både fysiskt och mentalt ansträngande att tömma sitt föräldrahem – jag har gjort det 1,5 gång och ser inte fram emot den sista omgången.

  Men för övrigt håller jag med Annette också – väldans snyggt halsband! Karlsson ser väldigt tjusig ut, och det är jag säker på att Iza också gör. Har hon förresten hoppat ner från sängen ännu?

  • Jodå, Iza ser också tjusig ut, men det syns inte så mycket av det i hennes päls. Med tanke på mattes princiiiper var det dock nödvändigt att köpa ett åt henne också. 🙂 Och jodå, hon har hoppat ner från sängen. Hon ville ju gärna åka med hem liksom. 🙂

 3. Kluvenheten hägrar, å ena sidan vill jag gärna ha fint väder, å andra sidan tycker jag det är synd om dig att du ska behöva röjja ytterligare…..
  En Schäfertant kan gott unna sig att ligga på Divanen någon gång emellanåt säger Ruthunden, samtidigt som hon blänger avundsjukt på Karlssons fina RUTiga halsband VILL HA!!!!!!!! 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s