Uncategorized

Tre rum och kök

Den samlade mängden mjuk schäferunderull och sträv borderterrierpäls som efter gårdagens pälsvårdsrace ligger på vår gräsmatta räcker nog till att isolsera ett (eller möjligen flera?) fågelbo på tre rum och kök. Hugade spekulanter är välkomna att inventera förrådet. Nu har jag i alla fall två rätt välvårdade hundar, med nyklippta klor, även om Karlssons frisyr väl får gå under benämningen sportfrissa. Någon utställningsdito är det definitivt inte. Och pälstofflorna har han kvar eftersom husse märkligt nog valde Elfsborgs hemmamatch trots att jag erbjöd honom att vara trimassistent på hemmaplan?!

I nuläget är det dock oklart om Lennart Å. Karlsson tog trimning och kloklippning som ett straff för gårdagens missade spår? Å andra sidan utgår han från att all trimning och kloklippning är någon form av straff, spelar ingen större roll för vad. 😉

Underbart dock att kunna sköta hela proceduren utomhus i solskenet. Det gjorde det hela så mycket trevligare.

Jag har för mig att det vid något tillfälle efterlysts före- och efterbilder i samband med trimningen, och igår kom jag faktiskt ihåg att ta en förebild på det vanvårdade virvelmarsvinet. Bildtexter som förklarar vad som är före respektive efter känns aningen överflödiga.

Ikväll har jag och marsvinet tid hos veterinären. Vad vi ska dit och göra, och varför vi inte bara kan få ett recept på lämplig noskvalsterdödare via telefon, övergår mitt förstånd. De lär ju inte bli klokare för det utan får gå på min anamnes ändå.  (Såna fina ord lär man sig om man tittar flitigt på Dr House. 😉 ) Men de hade några obokade tider och nu tjänar de ju pengar på en av dem i alla fall…

Man undrar ju om det bor yttepyttesmål djur i den här näsan?

6 reaktioner till “Tre rum och kök”

  1. Fina Karlsson!! Hoppas du har hämtat dig efter besvikelsen. Det är inte roligt att känna så. Kanske noskvalstern är boven i dramat, hoppas det.
    Trimning i solskenet är inte illa alls:)
    Pudeln har också sparat inför kommande tävlingar men med tanke på värmen åker den nog av i morgon.
    Sophi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s