Inte gräs, men grus!

Jag tog mig ett allvarligt snack med bloggen, och vi kom fram till att så här kan vi inte ha det. Det får bli en timeout i timeouten i alla fall. (Btw, skriver man timeout eller time out? Att googla blev man inte klokare av. Båda varianterna förekommer frekvent, och eftersom vi, jag och bloggen alltså, använde den särskrivna varianten igår blir det den ihopskrivna idag. Så att det jämnar ut sig.)

Förra veckans tjänsteresa till Norge gav inte många blogguppslag. Jobb hela dagarna, och kvällar på hotellrummet med dator och TV-serien Weeds, och en bok. Det var inte bara en gång jag frågade mig hur folk överlevde på hotell innan den bärbara datorn uppfanns? Och FB? Och diverse bloggar att läsa. Tiden gick nog långsamt ändå.

Igår blev det inte mycket gjort (läs: ingenting) på hundträningsfronten, trots det vackra vädret som faktiskt gav lite vårkänning. Men på andra fronter uträttade jag desto mer. Tyvärr det mesta inomhus…

Idag slet jag mig dock loss och åkte till en grusfotbollsplan i närheten och körde ett rejält pass i solgasset. Att planen ligger i en ”grop” gjorde det hela extra varmt och behagligt. 🙂 Och även om jag hade föredragit gräs, så var grus åtskilligt mycket bättre än snö och is. 🙂

Vi körde nog igenom de flesta momenten (utom hopp, stege och kryp) i både lydnadstrean och högre klass, med mer eller mindre lyckat resultat. Dagens höjdpunkt var att han sprang klockrent till rutan (nästan utan ljud!), från tävlingsmässigt avstånd, i första försöket. Och han hade inte sett mig sätta upp den. En fin vittringsapportering lyckades han också med, ända tills pinnen slet sig på vägen in. Det där dåliga greppet måste vi jobba på. På det stora hela känns det ganska stabilt. Om jag bara kunde få honom att vara tyst också…

Kameran var med, och några bilder kommer här. En annan av dagens höjdpunkter; jag tror jag börjar fatta det här med slutarprioritet på kameran! Efter tre år, typ… Nåja, bättre sent än aldrig, och skärpan blev genast betydligt bättre. Kameran kan trots allt inte ha haft något jätteenkelt fokuseringsjobb med grusfärgad hund på grus!

De två sista bilderna, på rutan, är inte tagna i första försöket. Då var faktiskt placeringen, mitt i rutan, betydligt bättre!

Mitt rensningsprojekt går framåt i bra takt, och nu är faktiskt hela arbetsrummet samt kattvind nr 1 genomgången och klar. Där finns (nästan) inte en pryl som inte är vriden och vänd på, och värderad utifrån affektions-, nostalgi- samt bra att ha-faktor. Väldigt mycket har hamnat lågt på samtliga dessa listor och hittat vägen till sopsäcken alt. loppislådorna. Idag fick sig till och med jul- och adventstlådorna en genomgång, och mer än hälften har nu lämnat huset. Den optimala tidpunkten för den sortens rens torde väl egentligen vara mellan jul och nyår. Allt som ligger kvar i lådorna borde ju då kunna slängas, men nu blev det inte så, och det gick ju bra ändå. Varje säck som slängs i containrarna på återvinningscentralen är en nästan fysisk lättnad. Till veckan, och nästa helg, jobbar vi vidare på rensprojektet!

4 reaktioner på ”Inte gräs, men grus!

  1. Men, vilka underbara bilder, verkligen jättefina. Det ser nästan ut som sommar, Så snyggt med gruset som skvätter. Vad roligt att rutan funkar så bra nu, jag vet hur glad man blir.
    P! Skönt att ni är tillbaka från timeouten DS.

  2. Skönt att det blev time out i timeouten… Jag ska kolla sär/isärskrivning i SAOL imorgon – har den i jobbdatorn – för det finns säkert med där… 🙂

  3. ”Om jag bara kunde få honom att vara tyst också”… alltså, kommer du på knepet så skriv ett blogginlägg om detta – för DET hade jag velat veta hur man gör! Inte med just Karlsson då, utan med en mig närstående Huliganhund.

    ”Slutarprioritet”? Ingen aning om vad det är, men det låter bra tycker jag. Och resultatet blev ju lysande!

  4. Håller med Irene, när/om du kommer på lösningen att få honom tyst så skriv om det! Kunde Dizzy hålla snattran under moment vore jag oändligt lycklig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s