Resursfördelning

Ja så här har vi det. 🙂 Iza har ju inget emot att dela säng med Karlsson, bara hon var där först. Det är inte alltid det lyckas, och då tar hon det som blir över. Där hon ligger på den här bilden riskerar hon ju definitivt inte att få sällskap. Karlsson å sin sida tycker nog att det är lite tomt och ödsligt. 😉

Igår kväll var det sim för Iza, och när jag kom dit frågade jag om det fanns någon veterinär tillgänglig som kunde kolla hennes analsäckar som jag misstänkte var lite irriterade/igentäppta. Det fanns det. Den veterinär jag egentligen absolut inte vill träffa. Men så flög fan i mig… Hon kunde gott få se hur pigg och kry Iza är, åtta år efter hennes dödsdom. Så med tämligen blöt hund infann jag mig en trappa upp direkt efter simning (och en stund på torkbordet). Hon kommenterade inget särskilt, mer än att Iza var pigg för sin ålder, men jag hoppas hon tänkte till lite extra? Iza tyckte dock att klämning av analsäckar var månadens, eller kanske till och med årets, sämsta idé och bestämde att rodeo var en lämplig aktivitet istället. Med andra ord blev det drogning och sen löste sig problemet lite enklare.

Idag har jag varit i stan och shoppat en del. Kollat en del reor. Och handlat lite till normalpris. Så kan det gå. Något som verkar vara helt kört är dock att hitta ett par snygga, svarta gå-till-jobbet-kängor med hyfsat bra sula. Hittade några olika par igår, men de kändes inte sköna. Funderar dock på att åka tillbaks i morgon och kolla om jag inte kan tycka att de är lite sköna trots allt, om de nu finns kvar? Jag menar… jag ska ju inte direkt ut och fjällvandra i dem, så jag kanske får släppa lite på mina komfortkrav?

Husse har för övrigt åkt på världens dunderförkylning, liksom flera av julaftonsgästerna. Själv lider jag av ”nu-eller-aldrig”-syndromet, fullt förvissad om att jag inom kort kommer drabbas av samma elaka bacill, och måste hinna allt jag föresatt mig på ”jullovet”, innan det bryter ut. Det är inte ofta jag slipper när husse är sjuk nämligen. Har jag tur kanske hetsätning av Esberitox hjälper, men det vet vi om några dagar. Ett av de planerade projekten inträffade, som tur var, liksom av sig själv redan i söndags kväll. Jag behövde en spik, och helt plötsligt hade jag städat hela skrubbenundertrappan. Det är helt osannolikt vad mycket det kan rymmas på en så liten yta, och vad skönt det är när man sorterat bort 78%. Typ.

7 reaktioner på ”Resursfördelning

  1. Angående första bilden:
    Karlsson har ju verkligen klämt ihop sig och tittar bedjande ”Vill du inte komma och ligga här bredvid mig?” Medans Iza himlar med ögonen…
    Sötnötter =)

  2. Fy på sig iza som länat lille Karlsson ensam i kylan:-)

    Starx före jul var det en Malletik som slutade sina dagar till följd av komplikationer av en sterilisering:( kanske dax att ta reda på hur ofta det sker?

    • Förmodligen oftare än vi tror, men procentuellt sett ganska sällan? Bara några veckor efter Izas ”resa” höll ju Henkes Troja på att stryka med, och en annan kompis tik råkade också ut för rejäla komplikationer för något år sedan. Så riskfritt är det definitivt INTE!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s