Uncategorized

Nu väntar vi bara på Piff & Puff!

Granen är på plats. En tämligen perfekt ”disneygran”. Möjligen lite smal, men tät och fin. Den tog oss ganska exakt 30 sekunder att hitta på julgransförsäljningen förra helgen! Nu väntar vi alltså bara på Piff & Puff. 1,5 Pluto finns redan på plats. 🙂

I övrigt tuffar det på mot julafton. Skinkan är klar, dock ej provsmakad, men hur svårt kan det va’? Jansson Frestelse står i ugnen, och snart ska jag börja med risgrynsgröten som av tradition alltid äts till kvällsmat, kvällen före dan, om och när husse kommer hem från saltrundan… Vårt traditionella uppesittarkvällssällskap uteblir dock i år. De befinner sig på Landvetter…

Icke en enda snöflinga (peppar, peppar, ta i trä) har fallit på flera dagar, trots den deprimerande prognosen så sent som i måndags. Men jag klagar inte. Har de fel åt det hållet är det helt OK.

Karlsson har fått en lek- och träningspromenad idag igen, för tredje dagen i rad, så han sussar sött just nu. Det börjar dock bli lite tråkigt att bara träna fritt följ, inkallningar, framåtsändande och lite fjärrdirigering, men grusvägen har sina begränsningar. Idag funderade jag på att ta med mig ett gäng skumtomtar och klicka MIG, och ge MIG belöning under fria följet. Där handlar det nämligen bara om att JAG ska trampa på rätt sätt när jag svänger höger och vänster, för då gör liten terrier jättefina vändningar. Skumtomtarna fick dock stanna hemma. 😉

9 reaktioner till “Nu väntar vi bara på Piff & Puff!”

 1. Men TOMTEN då? Väntar du inte på honom? Eller är det så att ni vet mer er att ni inte har varit snälla? 😛

  GOD JUL

 2. Men jösses Monica, har du INGEN koll? Tomten ska man inte vänta på förrän i morgon. Idag är det Piff & Puff som gäller. Men snälla har vi varit, så tomten kommer garanterat i morgon. 🙂

 3. Idén om att klicka dig själv med skumtomtar som belöning är jättebra, kör på det! Själv håller jag på att i teorin fundera ut hur f-n jag ska få till app.dir & elitrutan m Ella, det är de moment som totalt saknas inför vår elitdebut i sommar (om det nu blir av, resten av momenten kan vi fintrimma på) och som hon ju har 0 naturliga förutsättningar för jag kan känna. Men om snödjupet/hundförbudet håller i sig över vintern har jag ju inget att skylla på. Attans otur *då s*

   1. Jodå jag har den boken & har läst delar ur den. Men Ella funkar ju inte riktigt ”by any book”, läs min logg på FB från i morse, fick ”sparka” ut henne och kommendera marsch å det bestämdaste för att hon öht skulle masa sig iväg till husses bil 30 m bort, där han stod och kallade, kom Ella, komsi komsi….Trots täcke, eller tack vare kanske? Var är Obtracktäcket som jag beställde+ 22 dgr nu, ej ok.

    1. He he… ja jag läste det. Karlsson försöker också smita undan dagens första och sista kissrunda, med föga framgång.

 4. Efter en del kursande under året så har jag ju tvingats inse att det där med hur man sätter fötterna (för att inte tala om hur man riktar överkroppen, och vart armarna pekar) är viktigt även i agility… I lydnad har jag ju hört talas om att torrgå, och visst är det väl egentligen det man ska göra under banvandringen i agility, men nu börjar jag allvarligt fundera på ett träningspass UTAN hund någon gång ibland även i den grenen… God JUL!!

  1. Fötterna fick en helt annat betydelse när jag gick från schäfer till terrier. Tidigare var det liksom mest överkroppen som spelade roll…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s