Tekniska veckan

Den började i lördags med den nya (LED)TV:n och den (nästan) trådlösa manicken som ska överföra musiken från datorn till stereohögtalarna. Manicken funkade bra. TV:n är fortfarande inte inkopplad eftersom bordsstället fortfarande lyser med sin frånvaro.

Idag brakade det loss igen. Har hämtat ny skärm till datorn, 22″ widescreen, och efter vissa komplikationer är den nu inkopplad och inställd, men … allt är så smått? Hoppas jag vänjer mig.

Ett nytt flashigt tangenbord införskaffades också.

I motsats till det gamla så går det här att läsa vilka bokstäver som hör till vilka tangenter! Att detta inte var möjligt insåg jag inte förrän husse inledde sin datorkarriär med internetbanken för ett par år sedan. Jag blev mäkta irriterad när han hela tiden frågade var bokstäverna satt?! Va’! Hur svårt kunde det va’? Sen insåg jag att det nog var rätt svårt…

E   R   T

Med gammaldags korrekt fingersättning på tangenbordet bryr man sig liksom inte om vad det står på tangenterna så jag hade inte ens märkt detta.

Att se det gamla tangentbordet rejält uppförstorat på skärmen var f ö ingen uppbygglig upplevelse. Guuud så skitigt?! Det nya borde ju, med sin slimmade design, inte kunna dölja så mycket, och vara lättare att hålla rent, eller…?

Nästa projekt är att koppla in hemdatorn som fått ny hårddisk, och se om den också vill samarbeta med den nya skärmen.

Därefter (men inte ikväll tror jag) är det den nya routern som ska kopplas in och konfigureras.

Och sen står väl TV:n på tur förmodar jag, men som sagt; inget bordsställ än. Hoppas det kommer innan helgen, för på lördag kan jag nog inte göra så mycket mer än sitta still och försöka få TV, DVD och boxar att samarbeta. På fredag kväll är det nämligen dags för ytterligare en teknisk aktivitet, men mer av det fysiska slaget. Då ska jag nämligen *plats för läsare att hålla andan* börja … styrketräna! Jag har en känsla av att det inkluderas en helt annan typ av maskiner i det konceptet nu för tiden.  Senast jag ägnade mig åt styrketräning är för 17-18 år sedan… Så det kommer nog också kunna räknas som en teknisk aktivitet. Har dock bokat tid för guidning i teknikdjungeln, så jag ska väl förhoppningsvis komma ut hel, om än mörbultad.

Vem kommer hit och tar hand om hundarna på lördag när jag inte kommer ur sängen/soffan/fåtöljen?

Ikväll är det ridhusträning igen. Segt att det inte börjar förrän 19, för jag vill gärna komma iväg så snart jag slutat jobba, och inte gå och vänta. Blir sällan särskilt produktiv under sådana väntertider. Men… Karlsson har uttryckt en stark önskan om någon kvällsaktivitet, så så får det bli!

8 reaktioner på ”Tekniska veckan

  1. Men visst kan du väl välja hur stora ikoner du vill ha? Är du en sån som inte behöver titta på tangenterna när du skriver 😯 Blir helt avis…. Lycka till med styrketräningen, fick lite ont i hakan när jag gick omkull av chocken 😉

    • Ikonerna på skrivbordet tror jag inte jag kan ändra storlek på, däremot i mapparna. Och nej, här tittas inte på tangenterna när jag skriver. Hoppas hakan känns bättre idag. 😉

  2. Här Zumba tränar vi! Tyvärr är Roy och Drago portade när det zumbas… man kan säga att de är väldigt imponerade och involverade i rörelserna 🙂 Man är lite stel på morgonen dagen efter men sedan är det mest kordinationsförmågan och inte kondisen som får sig en omgång än så länge! 😉

  3. Du kan få allt att bli ”större” genom att sänka skärmupplösningen – högerklicka på en tom yta på skrivbordet och välj Egenskaper”-”Inställningar”.

    Men annars så vänjer du dig garanterat och om någon vecka undrar du hur du stod ut med din gamla skärm… 😉

    • Nope! Visst kan jag ändra skärmupplösningen (på min mac, och det gör man inte genom egenskaper/inställningar 😉 ), men då ser allt för jäkligt ut, taggigt och eländigt och fullständigt outhärdligt! Den här typen av skärm är tydligen gjord för att endast användas med högsta upplösning fick jag lära mig av min guru.

  4. Hm, apropå det där med tangenters placering var det en kollega som blev utsatt för ett ”practical joke” för ett tag sedan. En annan lustigkurre till kollega hade pillat loss ett par tangenter och bytt plats på dem, typ F och J. ”Vad f-n, det är nåt fel, det blir F när jag trycker på J” utbrast vederbörande. När jag ryckte ut och kollade så konstaterade jag att det skämtet hade inte funkat på mig – som precis som du inte tittar på tangenterna när jag skriver… Men det gjorde kollegan…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s