Uncategorized

Vandrande vålnader, och vandrande bruksekipage.

I morse när det började ljusna lite i dimman möttes jag av denna, nästan lite spöklika, syn.

Sen bröt solen igenom dimslöjorna.

Och vissa ser snällare ut…

…än andra. Men den stackaren kan väl inte hjälpa att den blivit glosögd.

Det blev inte bara nötkreatur utan några andra bilder också.

Dessa bilder (ja, jag tog lite fler än de här) ledde till att batteriet i kameran var slut precis när jag skulle ta lite häftiga skyddsbilder på dagens tävling. Surt sa räven. 😦

Min kommenderar-debut avlöpte utan större missöden, tror jag. Den mest spännande missen var på lägrehundarnas platsliggning där jag glömde att säga till att de skulle lägga hundarna innan de lämnade, men jag kom på mig i samma andetag och rättade till misstaget. Och de kloka och rutinerade förarna hade naturligtvis inte tagit ett enda steg framåt. 🙂

F ö så har jag inte glömt bort ett enda moment, trots tre klasser att hålla ordning på. Fusklapp är guld värt, och skönt att hålla sig i. 😉

Alla förare har också gjort som de blivit tillsagda. ALLA kunde faktiskt skilja på höger och vänster, och det är definitivt ingen garanti när man är tävlingsledare. Igår sa jag att om någon svänger åt  vänster istället för höger, eller vice versa, så gråter jag och går hem. 😉 Man har ju en plan i huvudet för hur de ska förflytta sig på fria följet, och blir det fel mer än en gång är det inte helt enkelt att få tillbaks dem in i körschemat, men idag skötte sig alla alltså alldeles lysande, och det tackar vi för. 🙂

Karlsson har varit med som assistent. Mesta tiden har han onekligen tillbringat i bilen, men lite träning har vi hunnit med mellan varven.

Så har den här ”lediga” helgen också gått, och ägnats åt arbete – både betalt sådant (några timmars jobbjobb igår) och ideellt idag.

2 reaktioner till “Vandrande vålnader, och vandrande bruksekipage.”

  1. Usch ja, det hände mig att jag fick ut en tävlande på tur. Och jag är själv så kass på hö och vä att när jag skulle försöka få tillbaka ekipaget på rätt köl ordnade jag dem bara längre ifrån mig….Personen i fråga hade aldrig gått en så lång linförighet förr 😳 Men, hon kom etta på höga poäng så jag förstörde inget för henne som tur är 😉
    De vålnaderna hade då fått mig att stanna inne kan meddelas från säker källa 😛

  2. Och jag som för en gångs skull varit helt oideell och bara ägnat mig åt egna hundar i helgen!!

    Ett knep som jag fick mig serverat för några år sedan, när föraren svänger fel när man står och kommenderar: Kommendera genast ”gör halt” eller ”gör helt om marsch” – gör de rätt då så brukar man få in dem i fållan igen. Det värsta jag varit med om var nog i våras, när jag hade en tävlande som före entré på plan påtalade att h*n hör lite dåligt. Jag tog alltså fram rösten med de STORA bokstäverna, men antingen hjälpte det inte eller så sk*t vederbörande i mina instruktioner… Det kändes faktiskt som det sistnämnda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s