Uncategorized

Övningskörning

I helgen har jag, precis som planerat, övningskört med nya objektivet. Igår blev det inte så mycket pga oväder som inte var riktigt kamerakompatibelt, men idag har det blivit desto mer fotat på Elfsborgs elitspårtävling. Och jag säger bara; skyll mig själv. Hem kom jag idag, tidig eftermiddag, med över 600 bilder i kameran! Efter mycket möda och stort besvär har jag nu kokat ihop dem till 188 (etthundraåttioåtta!) som jag sedan har efterbehandlat en efter en. Mitt försök att skapa ett makro som med automatik skulle utföra de tråkiga bitarna misslyckades, men skam den som ger sig. Och med andra ord har jag i princip suttit framför datorn sedan jag kom hem!

Den som vill se alla tävlingsbilderna kan klicka HÄR!

Allt blir ju inte perfekt, men det är en himmelsvid skillnad mot mitt gamla objektiv. Nu är det roligt att fota igen! Dock var det en hel del svarta hundar: flattar, labbar och rottisar. Och nej, en helsvart hund står inte på önskelistan just pga färgen – oerhört svårfotograferat. Högst upp på önskelistan står, om man ska se det strikt fotomässigt, bc och malle. Dock tror jag inte det kommer bli varken det ena eller det andra den dagen det är dags.

Vi hade även nattgäster i husvagnen, i form av en av de tävlande med sällskap. Det var trevligt besök, och det blev inte sämre av att S idag ”tokvann” på 622 fina poäng. Bild på den nattgästande tävlingshunden kommer längre ned. 🙂

Karlsson har naturligtvis varit med både igår och idag, och i pauserna har han fått träna lite. Tog mig faktiskt i kragen idag innan jag åkte hem och fotade honom också. Ska man se det strikt fotomässigt så är väl inte små träsktroll heller helt optimala, för de blir väldigt … små. Dessutom hade solen gått i moln rejält när det blev hans tur. Men han hade i alla fall roligt. 🙂

Detta bildspel kräver JavaScript.

(Mycket irriterande… har man en slideshow i inlägget kan man inte lägga in andra bilder utan att de också hamnar där! Nåja, det blir alltså dubbelt upp av vissa bilder.)

Igår fick vi även krypet fotat av ”extern” fotograf, och för de som tycker att Karlsson bara ålar/släpar så bevisas här motsatsen. 😉

Foto: Peo Anderzzon

Efter krypfotosejouren försökte lille Lennart flirta till sig lite mat av fotografen, som strax innan gjort sig känd (och troligen för evigt ihågkommen) som hamburgerfarbrorn. Just det här försöket misslyckades dock eftersom hamburgerserveringen hade stängt, men jag tror Lennart Å. var rätt mätt i magen ändå.

Avslutningsvis en bild på en av våra nattgäster, och dagens vinnare, Q-bus! Den bromsen på inkallning med ställande skulle jag gärna vilja ha. 🙂

För övrigt har det inte hunnits med så mycket i helgen. Igår förmiddag ägnade jag en stund åt städning, både inomhus och i hundgården. Hundgården, som aldrig används, var mer eller mindre igenvuxen med maskrosor och en (o)salig mängd andra ogräs. Där växte t o m små (ca 5 cm) granar, och även en pytteliten tall!!! Ogräsrensningen gör sig hur som helst kraftigt påmind i ”bakbenen” idag…

(och btw… jag skulle aldrig ha skrivit det jag skrev om vittringsapporteringen i förrförra inlägget. I fredags var vi back to plockepinn igen… 😦 )

6 reaktioner till “Övningskörning”

 1. Suck, varför skall det alltid vara ett steg fram och fem tillbaka i träning?! Hoppas ni löser det och att det snart sitter!!!

  Gillar det jag läser, har ju både BC & malle alltså perfecta foto kandidater;-)) Men helt seriöst hade det varit kul att få proffsbilder på Diesel i arbete med korna/kvigorna?!

 2. Jättefina bilder!!!
  Och minsann, hittade jag inte ytterligare en ”kändis” – jag, förutom S och luddet då: Sani (aussien) och hans matte!
  Såna däringar schäfer- och mallemänniskor känner jag inte, så där gick jag bet. 😛

 3. Jag & Q-bus tackar för sovplats, mat & fina fotografier…:)
  Agneta, det va riktigt kul att se en sån fin Aussie i elitklass, värmer i mitt gamla Aussiehjärta!
  Schäfer….ser ju likadana ut allihopa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s