Uncategorized

Byggstress

Nu är de igång igen. Skatorna! De har ju redan tre rum och kök i ena tallen på vår tomt, och i den andra tallen har de en gäststuga. Det räcker tydligen inte för nu byggs det för fulla muggar igen, precis som varje vår. Idag blev jag vittne till hur en skata baxade iväg en gren som var minst dubbelt så lång som skatan själv. Först flög den upp på taknocken på huset där den pustade ut och tog nytt grepp, och efter att ha avpassat det hela så att det blev perfekt jämnvikt i den stora grenen flög den vidare till bygget. Imponerande! Tänk om jag (och husse) haft motsvarande motivation, energi och kunskap för husbygge, anpassat till vår kroppsstorlek (jämfört med skatan) – då skulle vi bo i ett slott! 😕

Söndagen blev en hundträningsdag, som omväxling. 😯 Vi började med tre spårupptag på platser som var helt nya för den lilla hunden. Bilavstånd mellan samtliga för att få det så tävlingslikt som möjligt. Det gick … sådär. Han började bra, 10-15 meter rakt ut, men sen ”dog” han. Börjar snurra och leta spår där, och hittar han inget så… Har nog kört för många upptag på ungefär det avståndet och det krävs nog en del jobb för att få honom att fortsätta jobba rakt ut. Dessutom valde han bakspår på de två första?! 😐

Därefter blev det ett kortare konditionspass med tennisbollarna. Han jobbade på kanonfint (full fart både ut och hem) med 10 bollar, sen upptäckte jag att han hade mossa (?) i ögat och då gick vi hem. När vi kom hem hade mossan naturligtvis flyttat…

Kvällen ägnades åt ett pass med vår pt, och hon har verkligen ögon som en hök! Det är inte klokt vad mycket konstigheter jag har för mig, och de underlättar sannolikt inte det minsta för lille Lennart?! Om jag bara kan lära mig lite kroppskontroll så… 😉

Igår kväll fick schäfertanten åka på sightseeing till klubben eftersom husse tokjobbade och inte kunde ta hand om henne. Eftersom det var tomt på agilitybanan (förutom hindren då) så passade hon på att lösa in 25% av födelsedagspresentkortet. Roligt hade hon (och jag) och det var fascinerande att se hur mycket som sitter trots att vi aldrig tränat med någon egentlig struktur, och med mycket långa mellanrum de sista åren. Slalomen satt som en smäck i första försöket, och att skicka henne framåt över fyra-fem hinder utan att jag hängde med funkade också bra. Jag byggde ingen bana utan improviserade med det som fanns, och jag tror inte hon tog illa upp. 😉

Naturligtvis fick terriern ett pass också, med blandad kompott. En del gick bra, en del mindre bra. Ungefär som vanligt alltså.

För övrigt är det fortfarande ungefär lika svinkallt. Med tanke på den extremkalla vintern och den ovanligt kyliga våren måste vi rimligtvis ha en hel del grader att lösa in under sommaren om årsmedeltemperaturen ska bli hyfsat normal. Visst ÄR det väl så det funkar? 🙄

5 reaktioner till “Byggstress”

  1. Nej, nej, nej! Det är så att landet har liksom vänt på sig! Vi hade 15 grader varmt igår, det är nog ganska många grader mer än normalt den här tiden på året. 🙂 För oss alltså.
    Vänta bara, till vintern har vi slask och ni får tre meter snö i sju månader *retas*

  2. Absolut! Ni kommer att få varmaste sommaren ever 😆 Skoj för schäfer tanten att få använda lite av sin fina fördelsedagspresent….Visst blir man förvånad att saker kan fastna så där och funka utan en massa extra träningar?! Så varför håller man eg på tragglar på dem hela tiden? 😉 I know, man vill vara säker på att det sitter….Det är i de lägena som Ruthunden hittar på egna moment….Hon kanske tycker hon har en trög matte 😯 *gud förbjude* och vill underlätta momenten för att jag säkert ska klara dem?! 😆 Puh, vilken tur att det bara var fantasier :mrgreen:

  3. Åh, jag älskar skator! De är oerhört fascinerande att studera. Trogna sin partner in i döden, håller ihop i familj och släkt och med en härlig inställning till katter och hundar, d v s ”Come on, vi retar gallfeber på fyrfotingarna”. 🙂 Vore jag ornitolog skulle jag absolut studera skator.

    Så där resonerar jag också om temperaturen. I år ska juli bli FIN (för första gången ever?), så jag har bokat semester hela juli. Jo men, en sann gambler av the crazy sort är jag, sörru. 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s