Fem ohundiga bloggar

Det här inlägget har jag funderat på länge, och nu är det dags!

Av förklarliga skäl så är en mycket stor andel av de bloggar jag läser hundrelaterade. MEN – det finns undantag. Jag har några favoriter som inte har ett dugg med hund att göra, men det de har gemensamt är att de är välskrivna och att skribenterna är … skribenter! Dvs journalister, copywriters, författare… Dessutom är samtliga skrivna med olika grader av glimten i ögat. Jag känner ingen av dem, utan bara njuter av det som bjuds. En del uppdateras ofta, andra mer sällan, men de är värda att vänta på.

Här är mina fem favoriter, i slumpmässig ordning.

Några rader

Lotten – en golgatavandring på legobitar

Onekligen

Ketchupmamman

Ett liv i exil

Vilka är dina ohundiga favoriter? Tipsa gärna i kommentarerna!

***

För övrigt är detta vårens ”hellweek” på jobbet. Ganska roligt, men också ganska … mycket! Hundträningen hinns inte riktigt med som den borde. Hade hoppats på en massa spår, och framför allt spårupptag men hittills – nada.

I måndags blev det dock lydnadsträning på klubben med ”gänget”.

Igår blev det konditionsträning för terriern. Tennisbollshämtning i skogen, bland stock, sten och mjuk mossa. Den här gången på lite längre avstånd och med lätt motlut på väg tillbaks till mig. Totalt blev det ca 3,5 km varav han avverkade ca 75% med rejält drag under galoscherna. Ibland har han lite svårt att komma iväg ifrån mig, mot bollarna, men när han kommit ungefär halvvägs drar han på och sen är det fullt ös. Det märktes också att han var mer införstådd med hur systemet var upplagt den här gången. 🙂

Idag fick det bli lite lydnadsträning på gräsmattan här hemma. Gjorde framsteg med både fjärren (klass III) och vittringsapporteringen. Hoppas jag? Det såg åtminstone ut så, men det kan vara glömt (av terriern) till nästa gång.

Nu är snart fotbollen slut på TV, så man kanske vågar vistas även på nedervåningen, utan hörselskydd? Det ÄR lugnare när husse ser matcherna live på Borås Arena, men ikväll kom han inte iväg. Tyvärr…

6 reaktioner på ”Fem ohundiga bloggar

  1. Uj det var inte lätt!
    Men http://www.kryddburken.se har jäkla bra mattips och goda för jag har testat några.
    Sen läser jag en blogg som heter Mejl från Gården, den tjuvläser jag än så länge bara 😉 hon skriver ruggit bra meeeen dom har visst en hund men den tar inte så stor plats. http://www.hagsarve.com/wordpress/
    Annars är jag en stoooor samlare av hundbloggar. Försöker tömma min feedreader till och från men hittar alltid nya.

  2. Kryddburken har jag också hittat till. Gillar den! Inget för den som tänker på kalorier, men många smaskiga recept.

  3. http://enbokomdagen.blogspot.com/ är en bra bokblogg – fast den kanske inte riktigt räknas riktigt då den inte är HELT hundfri, bloggerskan har nämligen hund också. Fast hon är helt uppenbart inte i närheten av vår ”nördighet” utan det verkar vara en s k ”vanlig familjehund”… 🙂 Häromdagen var det en av mina närmaste kollegor som undrade om man MÅSTE hålla på så mycket som jag verkar göra om man skaffar hund…

  4. En fullständigt ohundig blogg jag följer är Henrik Rydströms, lagkaptenen i Kalmar FF. Det var den som slutgiligt slog hål på min fördom om att idrottskillar (och kanske särskilt fotbollsspelare) var tämligen intelligensbefriade. Dagen efter match brukar den vara alltför fotbollsnördig för mig, då skumläser jag oftast bara. Annars handlar den om väldigt mycket annat, är roligt skriven i en personlig stil. Om livet, dottern, lagkamraten och bästisen Tobbe (och Tobbes familj som även Rydan ingår i), trams i omklädningrummet, politik, musik, litteratur, manlig fåfänga…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s