Jäkla grannkatt!

Fick just syn på grannens katt. Liggande i solen på hundkojans tak i den (som jag trodde) hermetiskt tillslutna hundgården. Grannens katt tillbringar förvisso mer tid på vår tomt än på sin egen, men i hundgården?!

Eftersom jag trodde den halkat ner från garagetaket (plåt) som den brukar besöka med jämna mellanrum och skulle få svårt att ta sig ut, gick jag ut för att som den djurvän jag är släppa ut den genom dörren. Men se det passade inte kattf*n. Den pressade sig istället ut mellan stolpen, som nätet sitter fast i, och garageväggen.

Nästa gång  får den klara  sig själv. Hålet skall dock tillslutas, och nästa gång det ska vara en hund i hundgården får vi kolla noga innan vi släpper in den.

7 reaktioner på ”Jäkla grannkatt!

  • Det är naturligtvis ett alternativ, men frågan är vem som blir mest sliten av en sådan konfrontation. Jag är tyvärr inte helt säker på att det är katten…

 1. Här ogillar jag också grannens katter…Fattar inte att dessa katter är så intelligensbefriade att dom gång på gång på gång utsätter sig för hundarna. Visserligen har dom då NIO liv….men varför ödsla dom på samma ställe?
  Voff o kram

 2. katten är nog inte intelligensbefriad (stort sett undantag finns förståss) Däremot brukar katter alltid ha övertaget på hundar .

  När jag var liten fick våra katter besök av en boxer som ofta var på rymmen, en dag stod den på trappen med en av våra katter sittandes som fastnaglad med klorna hundens på huvudet…ursh , men det gick bra iallafall. i det fallet var det nog hunden som var ovanligt korkad.

  Härhemma är katterna chef helt klart, å andra sidan är dom smarta nog att hålla sig borta från okända hundar

  • Det är något sådant jag är rädd för, och vill nog helst undvika konfrontationen. Däremot undrar jag lite över intelligensen på just detta djur. T ex har den suttit på nocken vårt lagårdstak (=högt) och blivit trakasserad av en hög skator – flera gånger. Tycker det borde räcka med en gång…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s