Man ska aldrig säga inga?

Eller – hur var det nu det gamla djungelordspråket var formulerat? 🙂 Jag syftar naturligtvis på den onödigt kaxiga meningen i gårdagens blogginlägg: ”Jag planerar inga mer utflykter innan julafton…”

Eftersom en pryl jag köpte igår blev fel så var det ”gör om, gör rätt” som gällde idag. Naturligtvis funkade det inte den smidiga vägen, dvs bara byta, utan jag var tvungen att lämna tillbaks och sedan ge mig iväg till vårt lokala lilla helvete – Knalleland (=köpcentrum). Jag och några hundra till väntade utanför 10 minuter innan templen öppnade. Likt en målsökande kryssningsmissil zoomade jag in det jag skulle ha och gick raskt vidare till kassan, och där var jag nog dagens första kund. När det gick så oväntat smärtfritt passade jag på att uträtta ett par ärenden till också.

Under tiden var husse hemma och vaktade skinkan som stod i ugnen, och strax efter min hemkomst var den klar. Nu återstår bara griljeringen. Innan jag åkte till stan hann jag dessutom ”tryffla” chokladtryfflarna jag förberedde igår, och en del annat pill. Det blir så när man helt ofrivilligt kliver upp kl 05.30 p g a ont i ryggen…

För övrigt ska jag klä granen. Det gör jag ALLTID da’n före da’n.

Sen ska jag koka risgrynsgröt. Kvällen innan julafton äter man ALLTID risgrynsgröt och skinkmacka till ”middag”.

Dessutom ska jag bädda rent i sängarna. Kvällen innan julafton måste man ALLTID ha nytvättade lakan i sängen.

Ja… det var några av mina egenhändigt skapade måsten, men de känns inte särskilt betungande. Så här ”i fas” har jag nog aldrig varit da’n före da’n och jag njuter i fulla drag.

Nu tror jag att jag ska njuta av en stunds lydnadsträning med K på gräsmattan här hemma, i solskenet. Eftersom foten inte är riktigt OK har jag inte vågat mig på några promenader ännu, det har husse fått sköta, men lite lydnad ska den nog klara. 🙂

Avslutningsvis några bilder från den spektakulära soluppgången i morse. Alla bilderna är tagna från sovrumsfönstret, inom loppet av några minuter.

081223a

081223b

081223c

081223d

081223e

5 reaktioner på ”Man ska aldrig säga inga?

  1. Åh, sicket coolt ljus – jag såg faktiskt skymten av nåt liknande på väg till jobbet i morse.

    Tack för julkortet förresten – vilket år som helst skärper jag säkert ihop mig och blir en sån som skickar själv, kanske när jag fått nåt fint fyrbent att skicka bild på? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s