Var god stör ej! (tyckte lillnos)

Igår kväll tog jag och K ett träningspass i vardagsrummet. Husse och Iza befann sig i köket. Iza var naturligtvis vederbörligen upprörd för att hon inte fick vara med.

K var djupt koncentrerad eftersom det var svårt. Jättesvårt! Först körde vi backaövningar med klicker, vilket vi gjort ett par gånger tidigare men poletten har inte riktigt ramlat ner. Sen tog vi en liten paus och sen… sen gav vi oss på klossträning. För första gången! Och det var om möjligt ännu jättesvårare! K trodde nog att klossen var en fälla och att det gick ut på att INTE trampa på den. Han var superskärpt och hjärnan gick på högvarv när han försökte räkna ut vad jag ville, och ändå gav jag honom mer hjälp än vad man egentligen ska i ”korrekt” klickerträning.

Mitt i dessa vansinnigt koncentrationskrävande övningar kommer Iza! Hon hade lyckats pilla upp dörren som husse uppenbarligen inte stängt riktigt efter ett besök på träningsplanen… f’låt ”i vardagsrummet”.

Hur som helst fick hon sig en rejäl omgång av lillnos! Han fräste till ordentligt och högg vilt omkring sig i ett par sekunder, som om han trodde det var en grävling i grytet ungefär. Sen sansade han sig lite och insåg att det ”bara” var storasyster. Och hon … hon såg mest förvånad ut stackar’n, och ruskade på huvudet åt sin skruvade lillebror. Det är tur att hon är den pascifist hon är (även om ansiktsuttrycket säger annorlunda ibland, se gårdagens inlägg) och har den långa stubin hon har, annars hade jag haft ett fullt utvecklat hundslagsmål på halsen.

Men helt uppenbart var att Karlsson INTE ville bli störd när han och matte höll på med VIKTIGA saker! Är det konstigt att jag gillar min terrier? 🙂

8 reaktioner på ”Var god stör ej! (tyckte lillnos)

  1. haha…vad underbart!! Ture håller med, klossen ÄR svår! Han står iofs på den men jag tror inte han är medveten om att han gör det så han blir fort frustrerad och tjuter och halvligger på klossen tillslut. Jag kommer nog bli lite gråhårig på den är hunden för make till att ta till ljud på en hund har jag aldrig varit med om förut.
    Hur hög kloss använder ni?
    Tror Sthlms telefonkatalog skulle vara en bra höjd, undrar om man kan beställa en sån från telia 😉

  2. Pernilla; jag har en ”skärbräda” i trä, en rejäl klump på ca 10 cm höjd. Kanske 25×25 i yta. Fördelen är att den är riktigt stadig och ligger still. Men vi får se om jag går vidare med detta. Hans ingångar är ju redan 10:mässiga 😉 och jag tycker att han har åtminstone hyfsad bakdelskontroll, så detta var mest en kul grej.

  3. Hahaha, heja Karlsson…Fast Melker är lika dan, Challe ska passa sig för at komma allt för nära när det är ”vi”, men det är ok när jag säger till dom att vi ska köra parlydnad:-))

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s