Avundsjuka hundar?

Många har länge och envist hävdat att hundar inte kan vara avundsjuka. Att de beteenden som vi gärna kallar för ”avundsjuka” bara är ren och skär konkurrens. Nog tycker jag mig ha märkt (och hört!) att mina jyckar kan vara avundsjuka…

Nu är det tydligen vetenskapligt bevisat.

Länk till artikel i GP!

14 reaktioner på ”Avundsjuka hundar?

 1. Intressant, även om jag misstänkt det länge; Bucks – i synnerhet – ser ut som en totalt förkrossad bulldog om Xsita får något och han tror att han inte ska få, alternativt om jag tränar henne (=belönar) och han bara får titta på. 😉 Jodå, konkurrens har vi kallat det, men vad är grunden till konkurrens om inte – just det! – avundsjuka!

  För övrigt kollar jag min e-post femtioelva gånger om dan i väntan på en inbjudan till Spotify. Men icke…. 😉

  Och nu är heeeeela världen vit här, inklusive ”luften”. Och jag som hade tänkte träna lydnad på klubben ikväll… *suck*

  Ha en trevlig kväll!

 2. Nä Agnetha, jag vet inte vad du gör för fel. Förmodligen är det väl ditt snuskiga sinnelag som WP genomskådat. 😉 ;D
  Och bara för att man själv har Spotify får man inte automatiskt en massa ”invites” att dela ut, men när/om jag får det ska jag tänka på dig. 😉

 3. Men va f*n ÄR det då som gör att det? 😦

  För den som undrar varför jag ”bomar” Lottas blogg: Vissa av mina inlägg ”fastnar” och kräver att Lotta godkänner dem först.

 4. Jag snappade också upp detta i nyhetsfloden och instämmer – intressant, mycket intressant! Jag hör ju också till dem som tror att det, till viss del, faktiskt kan funka med ”learning by watching”, åtminstone på vissa hundar. Dvs se på när en annan hund gör en sak – och sen försöka själv.

  Sen börjar jag tro att Otto kan läsa, men mer om det kommer i min egen blogg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s