Är det verkligen sant?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2140352.ab

Har dom inte klantat till det tillräckligt i det här ärendet? Nu framgår det inte hur länge till pappan ska vara intagen för rättspsykiatrisk vård, och eftersom sådana domar inte är tidsbestämda är det förmodligen ingen som vet. Förhoppningsvis kanske tösen hinner fylla 18 innan han kommer ut…  Det försvarar naturligtvis inte på något sätt kommunens beslut men underlättar kanske det rent praktiska lite, lite grann…?

6 reaktioner på ”Är det verkligen sant?

 1. Vad säger man?! 😦

  Och du..jag gillar ditt inlägg från den 25…skarpt…Iza är sööööööööööööööt! 😀 Om 12-15 år skaffar jag en schäfer till! Hi,hi…
  Ha en go fredag!

 2. Men jösses, man tror ju inte det är sant. stackars stackars flicka! När ska hon få förtroende för vuxenvärlden 😦 😦

 3. Jag har en gång för evigheter sedan jobbat på socialförvaltningen (som administratör – inte soc-kärring) och jag blev redan då, som relativt ung, väldigt rädd för godtycket som fanns inom socialarbetarnas sfär. Jag minns specifikt ett fall där socarb ville ha en pappa dömd för incest. De intervjuade en massa folk och vände och vred sedan fullständigt på deras utsagor. Hur vet då jag det? Jo, jag satt och skrev rent deras anteckningar och kunde mao läsa ALLT som rörde fallet. Att sedan en av dem de intervjuat, barnets fritidsfröken, var en bekant till min mor och tillika mig visste inte socarbetarna. Jag såg vad de sa att bekantingen hade sagt samtidigt som jag hörde vad bekantingen berättade för mig… Mörkrädd blev jag.

  Hela fallet uppkom genom ett missförstånd och en som inte förstod att en far och en dotter faktiskt kan ha en bra och naturlig relation utan att det betyder incest. Stackars pappan och stackars barnet som fick utstå så mycket (flera månader gick) innan de äntligen ”gav upp” och la alla handlingar i lådan. Frågan är bara om de någonsin bad om ursäkt och gjorde dementi – tror inte det.

  Tyvärr är det bara människor som sitter på socialförvalningarna och inom socialnämnderna. De har tyvärr väldigt svårt att ”krypa till korset” och be om ursäkt eller erkänna att de har haft fel. Får de en tanke i skallen så går de som ett tåg på räls efter ett spår och kan inte se någon vid sidan om. De har ofta skygglapparna på sig och vill hellre fälla än fria.

  OBS! Jag drog alla över en kam – det finns undantag.

 4. Det är f*n i mig inte klokt!!! 😦

  Precis som Vovva skriver är det människor som sitter på förvaltningar och i nämnder. När det gäller nämnder så är de politiskt tillsatta och helt ”i händerna” på tjänstemännen; nämnderna går ju sällan in och gör egna utredningar, utan förlitar sig helt på tjänstemännens föredragningar. Och det är DÄR problemen finns – på förvaltningarna. Vilka är det som blir socialsekreterare och socialchefer? Ja inte är det så ”barn” från samhällets baksida precis, utan precis tvärtom! T ex har jag en barndomskamrat som läste till socialsekreterare på det ”glada” 80-talet. I dag sitter hon som socialchef i en mellansvenk kommun. Denna kvinna växte upp som enda barnet i en ganska välbärgad familj, fick allt hon pekade på, behövde aldrig ta studielån (mamma och pappa betalade ALLT – hyra, fickpengar, räkningar, kläder etc…). Direkt efter ”sopis” träffade hon en karl med mycket god ekonomi och de flyttade ihop. Nästan samtidigt fick hon fast tjänst som socialsekreterare. En av hennes första klienter var en f d skolkamrat till henne. En normalt skötsam person, ensamstående med barn, som halkat efter med hyran p g a att det uppkommit en massa oförutsedda utgifter. Det besked h*n fick av denna socialsekreterare var: Men, lilla väl, det VET du väl att man måste betala sina räkningar? Och jag VET ju att din mamma och pappa bor kvar här i stan, så det är väl bättre att du får pengar av dem? Eller också kanske du kan flytta hem till dem, om du blir vräkt?
  När det finns sådana människor som är socialchefer är det kanske mer förståeligt – om än fullkomligt oacceptabelt – att sociala instanster fattar beslut om det i Vetlanda… *suck*.

  Stackars tös! Visserligen är hon, med stor sannolikhet, inte någon lätt person att ha att göra med, men det finns ju onekligen förklaringar till varför hon är ett ”stökigt” barn. Och eftersom socialförvaltningen i Vetlanda – direkt och indirekt – har bidragit till att hon är där hon är i dag borde de vara MYCKET måna om att se till att hon hamnar i bästa tänkbara vård. Och nog borde det finnas bra mycket bättre personer för henne än en psykiskt sjuk pappa som våldtagit henne flera hundra gånger. F*n vad arg jag blir!!! 😦

 5. Jag har förståelse för att det ofta kan vara väldigt svårt att bringa klarhet i t ex misstänkta incestfall men här är ju pappan FÖR FAN dömd!!! Det behöver de inte ens fundera över, och ett alternativ som låter vettigt, och som de berörda parterna är med på, finns ju. Nä, jag förstår ingenting…

 6. När det gäller rättsväsendet har tilliten till detta försvunnit för länge sedan. Man förvånar sig inte längre. Det är rena rama vilda västern.
  Det är bara att hoppas att tösabiten får ett liv efter allt som varit. Stackars stackars tös.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s