Uncategorized

Mot nya mål! :)

Idag var det dags för ett nytt försök i appellklass, den här gången på Borås BK och nu kan vi säga ”bye, bye fältspår” (om vi inte får för oss att tävla i Skåne) och ta sats mot lägre klass.

Vi drog startnummer 1 idag, ett nummer som jag inte alls har något emot i motsats till många andra. 🙂

Spåret gick bra och betyget blev 9-9. Tillräckligt på specialen för uppflyttning alltså, även utan budföring. Men då skulle det till en jäkligt bra lydnad om vi skulle slippa platsen…

Efter veckans nedåtgående spiral när det gäller budföringen (har tränat med olika mottagare söndag-måndag-tisdag-onsdag -torsdag) hade jag inga större förhoppningar men chokladdjuret överraskade och sprang både fram och tillbaka! 😀 På tillbakavägen
fungerade bromsarna lite dåligt men betyg 7-7,5. 🙂

Lydnaden var sämre än förra helgen. Jag lyckades inte få honom i samma balans och ffa linförigheten var hyfsat stökig. Det var bara läggandet och inkallningen vi lyckades få samma betygsom sist, dvs 9 resp. 10. Det kan ha varit det faktum att budföringen, där han jagar upp sig rätt rejält, gick före lydnaden idag. Förra helgen gick den efter lydnaden. Med så få startande (5 var kvar efter spåret) fanns det inte så mycket tid att varva ner på. Men skit samma, alltid lär man sig något och nu har vi provat det. 🙂

Efter sammanräkning av poängen (tack för hjälpen Lena) hade vi … 174?! 175 krävs för uppflyttningen så det var alltså bara att ladda för platsliggning. Fyra hundar skulle ligga plats och med startnr 1 kändes det ändå rätt ok, bara en hund på ena sidan.

Betyget blev 10-10 😀 och jag är evigt tacksam till föraren vars hund reste sig och var på väg mot matte men hon fann sig och sa ”stanna”, och hunden la sig igen. 🙂 Hoppas jag, och fler med mig, faktiskt gör detsamma om det händer.

Uppflyttningen var klar! Så oerhört, fantastiskt skönt! 😀 Hade det inte gått vägen idag hade jag bestämt mig för att vänta till hösten men nu kan vi sikta på skogsspår och lite annan brukslydnad (och lydnadslydnad). Krypet är väl det som känns mest ”ofärdig” men vi har ju några månader på oss. 😛

Att det blev en andraplacering är egentligen oväsentligt men lite grädde på moset. Jag ville bara bli uppflyttad men det är ju alltid lite kul att stå på pallen, även om det inte fanns någon pall. 😛

170408A
Stolt lägreklass-hund.:)
170408B
”Det får ju knappt plats någon mat alls i den skålen?!”

170408C

170408D
Det kändes som ett helt ok sätt att  fira 17-årsdagen av att vi hämtade hem den där lilla tultan också. På bilden är hon iofs bara ca 6 veckor, men två veckor senare, dvs idag, flyttade hon från Skåne till Borås.

 

Älskade, underbara, galna, snälla, impulsiva och kloka Iza! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s