Uncategorized

Ändra fokus!

Efter lördagens bedrift (jo, det kändes faktiskt lite som en bedrift efter misslyckandet helgen innan) fick Maro vila hemma medan jag och husse roade oss med detta på Åhaga här i stan. Brynolf & Ljung är stora favoriter och föreställningen var riktigt bra. 🙂

170410A

Igår var det vilodag för  hundarna (=promenad med husse) medan jag ägnade mig åt mitt jobb, på bortaplan. Det är ganska sällan jag behöver jobba helger numera men ibland har nöden ingen lag.

Nu har det gått två hela dagar utan att vi behövt jaga några kompisar för att vara mottagare på budföring och det är … SÅ JÄ…..LA SKÖNT! Nåja, vi får väl ta tag i det igen innan det är dags för lägre klass men nu njuter vi ett tag av att bara slippa.

Nästa mål för Maro är lydnad, klass 1, kanske någon gång under sommaren men vi får se. Igår pluggade vi iaf på momenten lite mer i detalj. Allt är påbörjat men det är en hel del som behöver slipas och putsas på innan det är tävlingsklart. Vi har ju inte haft någon brådska hittills och tänker nog inte ha det i fortsättningen heller.

170410E

Ikväll har vi iaf putsat på ett par av lydnadsmomenten och Karlsson har fått köra rally.

Jag upphör aldrig att fascineras av denna lilla hund. Snart 11,5 år och fortfarande lika galet taggad och så ivrig att han inte riktigt hinner lyssna/titta/tänka men han är söt när han håller på. När jag kom på att jag skulle filma hade vi tränat ganska länge så han började nog bli lite trött innanför pannbenet samtidigt som mina signaler blev konstiga när jag filmade. Tempot är inte så högt men oftast backar han i 180 och problemet är snarast att få honom att vänta på kommandot (och backa rakt)… 🙂

Söt som socker är han också fortfarande. Vem kan motstå den där blicken liksom…

170410D

Maro är f ö inte ensam om att ha bäddningstalanger. Kuddarna låg i en hög när Karlsson började och han hade en hel del bestyr innan han fick det exakt som han ville ha det. Här hade han dessutom bäddat om ett par gånger. 🙂

Nu håller vi tummarna hårt för att alla väderleksprognoser har fel så att påsken kan ägnas åt hundträning i hyfsat väder men just nu ser det inte så lovande ut. Nåja, fyra dagar ledig är ju alltid trevligt, oavsett väderlek. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s