Uncategorized

Inspirerande kurs

Hej dagboken! Vi hörs tydligen inte så ofta nu för tiden.

Nu ska dock jag försöka åtgärda det genom några inlägg i ganska tät följd. Hotellrumsdöden i Norge är ju som gjord för det, typ.

Vi tar ett ämne i taget. Det känns bra. 🙂

Förra helgen var vi på kurs hos Vov Pedagogik och Jenny Wibäck. Temat för lördagen var ”effektiv tävlingsträning” och söndagen ägnades åt momentteknik. Båda dagarna var jättetrevliga och mycket nyttiga. Tävlingsträning är dock det vi är i allra störst behov av.

Kedjor, kommendering, att apan (dvs jag, alla hundförare är apor enligt Jennys teori 😉 ) kan behålla fokus, och hålla sig kvar i bubblan tillsammans med hunden, oavsett vad som händer runt omkring etc etc. Det visade sig (naturligtvis) att så länge jag var fokuserad var den lilla hunden med mig men tappade jag koncentrationen, om så bara för att svara på en fråga från tävlingsledaren, så… Det är inte lätt att vara hund med en sån apa. Inte att vara apa heller. 😉

På lördagen stötte Karlsson ihop med sin idol I-or för tredje gången i sitt liv och blev alldeles … startstruck! Han kom sig inte ens för med att be om en autograf?! Tyvärr missade apan att fota mötet så det får bli en reprisbild på i-or från årets lydnads-SM istället.

DSC_8494
Vi hade fått låna en stuga strax utanför Falkenberg på natten mellan lördagen och söndagen så att vi slapp åka hem. Vi hann mysa utomhus (och jag njöt av lite god lax från Laxbutiken) en stund och då blev Karlsson helt plötsligt väldigt inspirerad! Se bild nedan. Åskan brakade dock loss strax efter inspirationsattacken så resten av kvällen fick tillbringas inomhus.

130818c_2

På söndagen var det som sagt fokus på momentteknik. Rutan och fjärren var det vi främst la vår tilldelade tid på. Vi fick en hel del nyttiga tips och synpunkter som vi i möjligaste mån har praktiserat sedan dess.

Har du inte gått kurs hos Jenny/VoV Pedagogik så kan det varmt rekommenderas. Hon är jätteduktig, pedagogisk och allt sker på ett positivt sätt för både hund och apa. Vi fick många goda skratt under helgen och åkte hem som ett mer samspelt, och gladare, ekipage vilket kommer märkas i nästa blogginlägg, och förhoppningsvis även i verkliga livet lång tid framöver. 😉

Kameran var naturligtvis med men eftersom det här med fotande tydligen går i skov så låg den i bilen hela helgen. Precis innan hemfärd åkte den fram och jag tog ett par bilder på vår långhåriga publik som uppehöll sig precis intill träningsplanen större delen av helgen. 🙂

130818A

 

130818B

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s