Uncategorized

Jag gillar i alla fall konceptet!

Kvällstävlingar är i regel väldigt trevliga tillställningar. Oftast går de av stapeln på fredagkvällen när man ändå inte gör så mycket vettigt. Tävlar man på en lördag eller söndag, även om det bara är lydnad, så går liksom hela dagen åt ändå på något sätt.

I fredags var det alltså kvällstävling, på hemmaklubben, Kind BK. Mig veterligen den första kvällstävlingen i modern tid men förhoppningsvis inte den sista för det var himlans trevligt, om man bortser från protokollet. 😉

Det var rejält varmt och Karlsson kändes rätt slö när jag tog ut honom innan lottningen så jag var mycket tveksam till hur det skulle gå? Innan det var vår tur att köra igenom programmet ägnade vi oss alltså åt avkylning istället för uppvärmning, dvs avspolning under vattenslang och åt att i möjligaste mån göra ingenting.

Innan dess hade vi dock hunnit nolla det ena gruppmomentet och få full pott på det andra…

(Ursäkta bildkvalitén men den låga kvällssolen, som ibland gick i moln, och det faktum att vissa moment utspelade sig i djup skugga gjorde det inte lätt för varken kameran eller fotografen. 😉 )

Moment för moment då:

Sittande i grupp: 0
När vi kommit ut på 20 meter och jag vänder mig om så står han upp?! Och där stod han snyggt och prydligt i en minut. Vafalls?

Platsliggning: 10

Fritt följ: 6
Det kändes på det stora hela riktigt bra men det avspeglas inte i poängen. Några missar i sättandena, något dk kassa sidförflyttningar och ett dåligt avslut kostade, med all rätt. Men, på det stora hela en bättre känsla än vad jag är van vid.

130602A 130602B

Sättande: 0
Satte sig inte förrän på jag sa sitt för andra gången och då är det en nolla.

Inkallning med ställande: 6,5
I protokollet står det ”extra kommando”. Det tog ett tag innan jag kom på vad det var men det stämmer nog att han hade tappat fokus så att jag fick klämma i med en extra inkallning i starten. Sen var nog ställandet lite långt också, även om det inte står i protokollet. Jag tror inte att enbart ett extra kommando skulle kosta 3,5 poäng?

Rutan; 8,5
Riktigt snyggt när han väl kom iväg efter ett extra kommando? Den här gången lyckades han välta på rätt sida om ”snöret” också.

130602C

Hopp, apport: 6
Jag tror han faktiskt stack på mitt första kommando (?) men sen var det tugg och en bedrövlig ingång på slutet… Han tog dock rätt väg tillbaks den här gången.

130602E

Metallapport: 6,5
Trög start med extra kommandon men sen var det ganska snyggt, faktiskt (om man blundar för det aningen sneda sättandet på slutet)! 😉

130602F 130602G

Vittringsprov: 5,5
Plockepinn igen… och sen dumpade han rätt pinne vid mina fötter, igen. 😦 Här måste vi uppenbarligen lägga om taktiken. En gång är ingen gång. Tre gånger är … för många!

Fjärrdirigering: 7,5
Ovanligt snyggt för att vara Karlsson. Pipigt, naturligtvis, och tappade koncentrationen vid ett tillfälle så att jag fick klämma i med ett extra kommando men minimal förflyttning framåt och utförde alla skiften, igen.

Helhet: 6
Pinsamt, men han var flummig mellan momenten. Också något vi MÅSTE jobba på! Helst ska vi bli av med hans akuta förälskelse i tävlingsledaren också, när det visar sig att h*n har en massa apporter…

Summa: 186,5 (noll-pris)

Alltså ca 50 poäng mer än den usla tävlingen för två veckor sedan och några poäng fler än förra helgen men vad hjälper det när det ändå är så långt kvar?

Det märkliga är att rutan och fjärren helt plötsligt funkar hyfsat bra medan våra andra ”säkra” moment (nej, jag vet, INGET är säkert) rasar som korthus? Och hur ska jag komma ur det här med att han tvekar och kräver extra kommandon så fort det är tävling (och idag även vid träning)? Det känns extra surt när han utför momenten så fint när han väl kommer iväg men då har vi redan tappat massor av poäng. Just nu har jag ärligt talat mest lust att lägga ner hela verksamheten för gott… 😦

Dagens träningspass på Elfsborgs BK var inte direkt någon humörhöjare heller. Förvisso i en tryckande åskvärme men det förklarar nog inte allt…

 

 

4 reaktioner till “Jag gillar i alla fall konceptet!”

 1. Eftersom jag dömde månadstävling (träningstävling) lydnad klass 1 och 2 på klubben i torsdags så har jag läst på reglerna i åtminstone de klasserna, antar att det är samma i trean: Om hunden inte kommer på första inkallningskommandot så är betyget max 7. (Det står något om att stor vikt ska läggas vid att hunden kommer snabbt när man kallar, ungefär)

  Hade ni inte fina resultat i säsongspremiären? Mer hångel i förtält som förberedelser?

  1. Jo det stämmer med maxbetyget Bibbi. Fick info från nyutbildade domare Stine igår. 😉 Hon konstaterade också att då måste ju resten ha varit rätt ok…

   Jo, i säsongspremiären var vi 1,5 p från förstapriset. Då hade vi inga ”stopp” alls utan han gick på första kommandot på alla moment. Han ”kan” ju momenten så det är så himla surt att han fått dessa hang-ups. Att hångla i förtält inför varje tävling känns aningen svårt att få till, tyvärr. 😉 Förmodligen har vi tävlat för mycket. Inte så att han är uttråkad men däremot kopplar han ihop situationen med en massa märkliga beteenden. Att bara tävla säsongspremiären varje år känns ju inte heller särskilt konstruktivt?

 2. Jag tror att det var Karlsson, som Tila pratade med häromdagen och då hävdade hon, att stå är det nya sitt i grupp. Tror dock hon blandar ihop rallylydnad, med vanlig lydnad och någon allmänlydnad har vi inte alls 😉

  1. Som ”det nya svarta” typ? Är det så hon menar? I så fall kan hon väl vänligen upplysa domarna om regeländringen också? De är så obenägna till förändring så de dömer fortfarande efter regelboken. *suck* 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s