Uncategorized

Den som väntar på något gott…

…blir blöt.

Även den här helgen krävdes det en en del insatser på jobbfronten. Fullt möjliga att utföra på hemmaplan så det förmiddagen ägnades åt detta. Förmiddagen när det var uppehåll om än mulet. Lagom när jag bestämde att det var färdigjobbat och skulle fixa ett appellspår åt Karlsson började det ösregna…

Appellspår? Var vi inte förbi det stadiet? Jo det kunde man ju tro men nästa helg avgörs KM i bruks i Kind BK och då är det appellspår som gäller för alla. Resten avgörs enligt officiella regler i den klass man tillhör. Uppletandet kan ju bli … eh … spännande, åtminstone om det körs i vanliga tävlingsrutan. Den har nämligen ett antal ”krondiken” på tvären med ca 10 meters mellanrum. Är man kortbent och saknar roddbåt lär det krävas snygga längdhopp för att ta sig över utan att drunkna med tanke på nederbördandet den här hösten.

Nåja, åter till dagens spår. Det var ömsom riktigt bra och ömsom riktigt uselt. Får nog bli ytterligare ett genrep innan nästa helg om vi ska ha en chans. Idag snurrades det i vinklar, missades en apport (av fem) och spårades bambi/harry hare (?) samt åt deras efterlämnade delikatesser. Så kan vi liksom inte hålla på!

Eftersom vi ändå var blöta när vi kom hem körde vi igenom några av högreklassens lydnadsmoment på gräsmattan. Hopp och tungapport hoppade vi vi över men de borde han ju kunna?

I morgon blir en hektisk dag; först sökträning i Ulricehamnstrakten på förmiddagen. Sedan hem och vända för att åka till Kind och ha kurs. Har inte haft kurs på några år så det känns lite halvnervöst men det blir väl bra får vi hoppas. Dagens avslutas med ett sent besök hos naprapaten…

Bilden tog jag här om kvällen; strax innan jag ”curlade” in terriern till en något mindre riskfylld position. 🙂

Sleeping on the edge…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s