Uncategorized

Nervöst…

Idag har jag och Iza varit hos veterinären och kollat hennes status inför en mindre operation som nu är bokad till nästa vecka. Anledningen är ett chalazion, eller på svenska ”fettknöl”, på ögonlocket. Den här har varit på gång sedan i vintras när den kollades i samband med seniorkontrollen. Då fick jag rådet att avvakta eftersom knölen var jätteliten och inte irriterade ögat alls men nu fungerar inte den strategin längre. Den börjar bli stor och växer även på insidan så nu måste den bort. Än irriterar den inte ögat men det är bara en tidsfråga. Bara de senaste två veckorna, sedan jag bokade veterinärtiden, har den vuxit till avsevärt. Hon är dock själv inte det minsta störd av den – än.

Att söva en hund som snart fyller 13 år är ju ändå inget man ”bara gör”. Därav dagens veterinärbesök där jag ville få kollat bl a hjärtat och att hon verkligen är i så god fysisk form som det verkar. Jag valde veterinär med stor omsorg och det blev hon som räddade livet på henne för nio år sedan. Den som missat det dramat kan läsa här… Hon är dessutom djursjukhusets hjärtspecialist och chefsveterinär.

Dagens utlåtande var att hjärtat lät mycket bra och att inget annat tydde på att hon inte skulle klara narkosen. Veterinären är dock av den raka och tydliga sorten (ännu en orsak till mitt val) och förklarade att vad som händer i hjärnan (stroke, hjärnblödning…?) kan man inte förutsäga. Det kommer bli en nervös onsdag i nästa vecka när operationen ska ske och vi kommer behöva massor av hållna tummar! Hade den, i sig, oskyldiga fettknölen suttit var som helst annars så hade den kunnat få sitta kvar, men… Attans olämplig placering, men tydligen rätt vanlig på äldre hundar. För 2,5 år sedan togs det bort en på nästan samma ställe.

Dagens höjdpunkt var ändå när veterinären ville att deras ögonspecialist skulle titta på det. Det råkar vara så att denna ögonspecialist är högst densamma som klantade till det för nio år sedan så att Iza höll på att stryka med och sedan, i princip, utfärdade en dödsdom över Iza pga en diagnos som sedan visade sig inte existera. Det ger alltid en viss tillfredställelse att visa upp min pigga och fräscha pensionär för just den veterinären… 👿

Behöver jag nämna att det INTE blir ögonspecialisten som opererar? Har bokat in henne hos en annan duktig kirurg och f ö samma som tog bort den förra knölen på samma ställe.

Nåja… nu är det nästa onsdag vi laddar för och ni kan börja värma upp tummarna redan nu!

I övrigt går livet på någon sorts högvarv, framför allt jobbmässigt, som alltid den här årstiden. I lördags jobbade jag hela dagen, om än hemifrån, men i söndags hann vi träna sök i regnet. Det gick inte lika bra som helgen innan men var väl ingen katastrof heller. Vi utökade till sju figgar och det slet på den lilla. Det var riktigt tung terräng för den kortbenta lilla hunden även om det inte var särskilt kuperat. Tungt för matte var det också. Konstaterade att det är tur att det bara är tre figgar (=tre påvis) på tävling. 😉

Ikväll har vi kört ett ganska rejält lydnadspass här hemma på gräsmattan. Troligen lite för rejält. På slutet blev det nämligen tilt i den lilla terrierhjärnan men ingen skada skedd hoppas jag. 😉

8 reaktioner till “Nervöst…”

  1. Men jösses, nu gör vi saker samtidigt IGEN!! Jag har varit med Hampus hos vet ikväll, för en likadan åkomma fast hans sitter på nedre ögonlocket (till o med vänsteröga). Jag fick välja på operation tisdag eller onsdag och eftersom onsdag är sämre jobbmässigt för mig blev det tisdag här… Håller tummarna för att allt ska gå bra på båda håll!

    1. Märkligt sammanträffande Bibbi men ändå är jag inte särskilt förvånad. Tur det blir olika dagar iaf så att vi hinner hålla tummarna för båda.

  2. Det kommer säkert att gå bra för fina tanten. Hon är stark o fin o känner sig älskad av alla. Kram till er o kryssade tummar gäller så klart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s