Uncategorized

Småvilt & lite större

Det började för en dryg månad sedan med getingarna som dog massdöden på vårt varadagsrumsgolv. Nu har de lugnat ner sig och det är flera dagar sedan vi hittade någon.

Men … igår hittade jag två näbbmöss som begått harakiri på vår infart, inom en radie av 1,5 meter? Det är väl möjligt att grannkatten är inblandad, men helt säker kan man inte vara. Och tror den i så fall att den bor här?! Katter ska väl släpa hem sina byten, eller…?

I måndags morse var det en hare som bestämt sig för att ta en liten tupplur (ungerfär när tuppen brukar vakna) på vår gräsmatta, precis framför strålkastaren med rörelsesensor. När jag kom ut med Iza (i koppel tack och lov) började den uppenbarligen vakna och sprattlade till så att strålkastaren tändes, bara några meter från Iza. En som också sprattlade var Iza…

Igår kväll när jag tog sista kvällskissen med Karlsson så fick jag en regndroppe på min nakna vrist. Det tog någon sekund innan jag noterade att det faktiskt inte regnade och tittade ner. Då var det en yttepytteliten groda, typ 2 cm, som satt där! 🙂

I morse fick vi en flygande start eftersom det satt en dödsföraktande hare några meter från dörren. Den hann inte försvinna innan hundarna kom ut trots att jag klev ut genom dörren först. Är det meningen att jag ska behöva knacka på dörren, inifrån, innan vi går ut?

För någon timme såg det ut så här i trädgården, under äppelbusken…

Det var ett tag sedan jag såg en älg här hemma så det är väl rimligtvis nästa steg?

***

Igår kväll var vi och tränade lydnadslydnad på Elfsborgs BK. När vi landade regnade det lite smått men lagom när jag kånkat ut alla tillbehör, satt upp en ruta och hämtat Karlsson så kom tidernas skyfall. Eftersom allt som inte dödar härdar så fortsatte vi träna, vilket vi var rätt (läs: helt) ensamma om.

Det var ett tag sedan vi tränade i regn och det märktes, i ett par minuter, sen anpassade han sig den lilla jycken. Det var dock lite si och så med det där att titta upp på matte. Fullt förståeligt. Jag hade inte heller velat ha de regndropparna rakt i ögonen. Det blev även några avbrott för att ruska ur pälsen, men i övrigt så skötte han sig riktigt bra, och lagom när vi var klara så var regnet det också.

5 reaktioner till “Småvilt & lite större”

    1. Getingar är ALDRIG mysiga! Något bättre döda än levande, men skillnaden är hårfin. 😉 Har svårt att se charmen med döda näbbmöss också faktiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s