Uncategorized

Tur & retur, tur & otur…

Dagen idag började med tur. Jag hade nämligen lite otur när jag tänkte igår kväll och ställde in klockradion på 04.30 men glömde slå på ringningen. Då kan man kalla det tur när man vaknar alldeles av sig själv 04.26! Jag tänkte att det kanske var en turdag i största allmänhet men oj så fel jag hade.

Sen tillbringade vi en del av dagen med att åka Forserum (ett par mil öster om Jönköping) tur & retur. Spårtävling. Naturligtvis…

I väntan på avfärd till spåret (en väntan som blev ganska lång) upptäckte jag att jag haft lite otur när jag packade bilen och glömt handväskan, innehållande bl a plånbok och cigaretter, hemma. Tyckte väl jag hade ganska lite packning (nåja, allt är relativt) när jag åkte i morse?

Som tur var fanns en kompis på plats som kunde låna mig en liten papperspeng som komplement till skramlet jag hittade i fickan, och som tur var hann jag svänga in till samhället där jag hittade en mataffär med bra öppettider. Den delen räddad alltså.

Så småningom bar det iväg ut till spåret där det lilla djuret gjorde ett ganska fint upptag (10-10 enligt spårläggaren/mottagaren?), hittade första pinnen, spårade en bit till i rätt spår för att sen ha lite otur när han tänkte och välja att spåra Hälge och hans kusiner (?) in i björkslyn istället. Där han valde att gå var det dock rätt öppet så det kändes inte otroligt att spåret kunde gå där, men det låg väääldigt mycket älgbajs på marken… När vi traskat på, med ivrigt spårande liten terrier, i ca 15 minuter utan en enda apport sa jag stopp och belägg och började leta mig tillbaka. Inte helt lätt i björkslyn där vi snurrade en stund men som tur var hittade vi ut och tillbaks till bilen, med visst biträde av spårmottagaren som gick och mötte oss. Och så var den tävlingsdagen över. Surt sa räven!

Det är på sätt och vis otur att tävlingen i Nässjö inte är förrän nästa söndag. Hade den varit i morgon hade han kanske kört en repris på Gislaved och spårat bra dag två? Att minnet av det misslyckade spåret, utan roligt avslut, skulle sitta i en vecka vågar jag tyvärr inte hoppas på. På ett annat sätt är det tur att tävlingen i Nässjö inte är i morgon för jösses vad jag ser fram emot min första obokade helgdag på… typ… evigheter. Massor av projekt väntar, men inget av dem innefattar troligen bilkörning. Att bara vara hemma – vilken lyx?!

När jag stannade bilen strax väster om Jönköping på vägen hem såg himlen ut så här. Om det ovädret/skyfallet (som vi körde in i ett par minuter senare) valde att ta vägen över Forserum så var det nog tur att vi inte var kvar där och befann oss på lydnadsplanen. Men om vi hade varit där kunde vi ju ha skyllt på vädret, eller otur, när vi sprack på lydnaden. 😉

Igår kväll var det ”sommarfest” på Kind Brukshundklubb, och jag konstaterade att jag har en himla tur som är med i en sån trevlig klubb. 🙂 Dock var det lite otur att regnet öste ner under brännbollsmatchen, som jag iofs stod över, och jag hade många blöta klubbkompisar när det var slut. Själv häckade jag med brännbollsdomaren under ett stort paraply och försökte fotografera, med blandat resultat. Med tanke på dagens aktiviteter var jag dock tvungen att hålla mig till de alkoholfria alternativen, som förvisso var mycket goda, hela kvällen och sen köra hem i hyfsad tid. Men det var himla trevligt så länge det varade. 🙂

2 reaktioner till “Tur & retur, tur & otur…”

  1. Jo, det där molnet kom till Forserum! Två av de tävlande hamnade mitt under det. Och iaf en av dessa blev väldigt besviken när hon missade uppflyttningen med 2p. Man missar lite poäng när ens schäfer får vatten i öronen… det var lite trist för deras skull.

    1. Jag misstänkte väl att det skulle ta den vägen, och fy så surt (i dubbel bemärkelse) att missa med så lite. Hur gick det för er då?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s