Vår första vinst!

Igår firade vi nationaldagen med lydnadstävling. Officiell sådan den här gången, på f d hemmaklubben – Borås. Det är lite skönt med lydnadstävling ibland, rent praktiskt. Man behöver till exempel inte så mycket packning eftersom risken att drunkna i ett sumphål på lydnadsplan är rätt minimal. Det var dessutom samling kl 10 och bara en dryg mil att åka = sovmorgon. 🙂

Vi var bara fyra ekipage i klass III, samtliga kända och oron för att någon skulle äta upp liten terrier under gruppmomenten var i stort sett obefintlig.

Tyvärr hade jag glömt att byta batterier i hans hörapparat sedan i fredags. Eller också är det inte det som felar utan vi är inne i en sån där ”jaglämnarintedinsidaförräneftertredjekommandotochetthandtecken”-period igen. Det känns som om vi varit där förr? Det var väl i stort sett där vi tappade poäng, och dessutom hade vi ett kasst fritt följ. Om han var lika intresserad av att vara vid min sida under det momentet som under t ex apporteringarna så vore det inget större problem…

Sitt i grupp: 10

Platsliggning: 9 (låter)

Fritt följ: 6 (står vid halt, dk, nosar, sent sättande)

Sättande: 10

Inkallning med ställande: 9 (stannar ej direkt)

Rutan: 6 (dk, ligger på linje)

Hopp/apport: 6 (kraftig dk, tugg)

Metallapport: 6 (kraftigt dk)

Vittringsprov: 8,5 (skall, något tugg)

Fjärrdirigering: 6,5 (flyttar sig, gnäll, missar ett skifte)

Helhet: 7

Slutsumma: 240 poäng

Rejält flummig mellan varven, men när han väl gjorde momenten gjorde han dem rätt bra. Men… då hade hans matte via extra kommandon slarvat bort en hel del poäng. Å andra sidan var ju alternativet att han hade suttit kvar och nollat momenten…

Det hela slutade dock med att vi skrapade ihop till vårt första officiella andrapris och dessutom vann klassen. Vi kan väl uttrycka det som att ”vi var inte bäst men vi var minst dåliga”? Det är faktiskt vår första vinst någonsin. Även när vi gjort riktigt, riktigt bra tävlingar har alltid någon annan varit lite bättre. Nåja, vi har en del att träna på till nästa start i klassen som jag faktiskt inte har en aning om när den blir. Inget planerat på den här sidan semestern i alla fall. Vi kanske skulle ta och träna lite istället?

Några bilder från gårdagen, tagna av Tytti Temonen med min kamera.

Inkallning med ställande. Tycker fortfarande att det är synd att
läggandet är borttaget. Det var liksom vårt paradnummer…

Han kom åtminstone ihåg vad apport betyder, i motsats till i fredags.

Metallapport på väg in.

Rätt vittringspinne på väg för leverans.

Fjärrdirigering.

Slutpose på fjärren. Det är tydligen ett jobbigt moment eftersom hakan alltid dimper i backen på slutet?

Ikväll har vi intensivkört apporteringar och hopp på hemmaplan. Spårtävling på lördag så det är lite ”rädda vad som räddas kan” över det hela, men vad gör man? Han kan ju momenten men något händer i den lilla terrierhjärnan emellanåt, och jag skulle bra gärna vilja veta vad?

3 reaktioner på ”Vår första vinst!

  1. Det var så roligt att se er jobba, även om du själv inte var nöjd så tyckte vi andra att ni var jätteduktiga. Han är väldigt förarbunden och arbetsglad så det var ett kul program att se. Nu är inte förstapriset långt borta! Och vilka fina bilder av Tytti, undrar om hon fick några på Fjant också, måste fråga henne. Grattis igen till en fin tävling och er vinst!

  2. Ha ha… fullt så förarbunden att det krävs tre kommandon + handtecken brukar han inte vara. I vissa andra moment hade han gärna fått vara lite mer förarbunden. Men, men… det är väl bara att traggla på. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s