Uncategorized

Ny promenadpyjamas

Jag har kapitulerat.

Jag har köpt ett Hurtta-täcke.

Det finns flera anledningar till att jag kämpat emot.

1. De är löjligt dyra!

2. Jag tycker de ger dåligt skydd åt bogarna.

3. De är fladdriga runt låren och rumpan, trots ”bensnören”.

Men så länge inte ens hästtäckestillverkarna (Hööks, Hansbo) begriper att det behövs bogveck även på hundtäcken så får vi väl leva med nakna bogar för att få rörelsefrihet för frambenen.

Dessutom är de flesta täcken så figursydda över rumpan, vilket väl iofs är bra ur värmesynpunkt, att det resulterar i att liten terrier inte kan vifta på svansen och då blir liten terrier ledsen och även huvudet hänger.

Normalt sett brukar Karlsson alltså se ut som en deprimerad patient i tvångströja när han får på sig täcke men i det här kunde han helt plötsligt röra sig helt normalt, springa för fulla muggar och … vifta på svansen! Det sista framgår förvisso inte av bilden men svanspositionen beror nog mest på att han var tvungen att stå stilla samtidigt som jag riktade en kamera mot honom – terrierns fasa.

I vanliga fall har vi ju inte täcke på när det ”bara” är -4 som idag, men jag var så nyfiken att jag var tvungen att prova. Om prognoserna stämmer lär det dock behövas framåt helgen… 😦

13 reaktioner till “Ny promenadpyjamas”

  1. Ja bogveck är det på BoT, men han ser ändå ut som en straffånge i tvångströja. Och det smiter så tätt runt rumpan att svansen ”dör”. Möjligen lite för långt där bak, men den storleken krävdes i fronten. Det är nog olika proportioner på hundar?

   1. ja helt klart olika proportioner.
    Jag vet att jag för flera år sedan kikade på nåt täcke, en hemsida, där det fanns väldigt olika storlekar baserade på olika hundtyper… Men jag kan verkligen inte komma ihåg vad det hette… 😦

 1. Det är ju hål för svansen på BoT!

  Det där täcket ser ju inte ut att göra mycket nytta…hur mycket kyla som helst kan ju smita in undet det linnet.

  1. Det blir lite pest eller kolera… Hund som kan röra sig och inte är fullt så varm, eller hund som inte kan röra sig men är lite varmare? Ang svansen, se nedan.

 2. Bogfriheten har inte varit nåt problem på nåt täcke el nån av våra hundar förutom på just BoT som just pga snörningen blir väldigt tight tycker jag. Jag vill ha bogvecken neråt som på hästtäcken och inte uppåt som på BoT…
  På våra aussies är dock nästan alltid problemet/felet att täckena blir för stora i halsen om de är långa nog i ryggen. Mest märktes det på Silly (som hade en dålig pensionärspäls och därför hade täcke hela vinterhalvåret), men så var hon ju väldigt lång i ryggen också förstås… 😉

 3. Nu har jag tittat närmare på vårt BoT-täcke som jag inte sett på ett tag. INGA bogveck! Ett litet fånigt bringveck som i princip inte fyller någon funktion. Hålet för svansen funkar INTE! Åtminstone inte med den svansansättningen som Karlsson är utrustad med. Och allvarligt talat… är inte det hålet till för hundar med stubbsvans?

  Den lilla hunden blir svårt klaustrofobisk när han får på sig täcket, och det är väl det enda som kan få honom att gå, istället för att trava, på promenaderna. Men … skulle vi få för oss att stå stilla när det är kallt ute så funkar det nog jättebra.

 4. Jag tycker Hurtta-täckena är jättefina och bra. Myran är nog som Karlsson ser deprimerad ut när hon får nått på sig men Hurtta går ganska bra. Ruben fixar vad som helst. Fast jag tycker hans täcke ser lite stort ut , kan vara synvilla. Vilken storlek har du köpt? Blir det inte kiss på ”magtyget”?

  1. Stl 36. Jag har ”snörpt” åt det lite runt halsen så att det kom lite längre fram, jämfört med bilden, samt dragit åt lite runt magen och då går det bra. 🙂

 5. Så snygg han är i det!! Håller med om att täcken är svårt. Hurrta har sina brister men de är ändå övervägande bra och varma. Hoppas ni blir nöjda med det. Trevlig helg:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s