avskaffapingsten.nu

Men allvarligt talat… är det NÅGON som vet vad vi ska ha pingsten till numera? Förutom bröllop då, för de som är i den åldern att de själva gifter sig eller blir bjudna på dylika tillställningar?

Sedan annandag pingst avskaffades, och 6:e juni utsågs till helgdag istället, hittar jag inget som helst berättigande för denna fåniga helg. Helt ärligt hade jag inte ens varit medveten om att det var pingst om inte en av mina norska kollegor önskat mig ”trevlig pinse” (eller något i den stilen) i fredags. Och den korta stunden av medvetande gick snabbt över…

Igår rensade vi som sagt rejält i lagården. I morse åkte husse till stan och hyrde en släpkärra som vi nogsamt packade med; gamla fönster, plåt- och annat metallskrot, begagnad isolering (glasull) från början av 60-talet samt ett större antal säckar med brännbart avfall. Och det var bara första lasset.

09.58 landade vi utanför återvinningsstationen för att upptäcka att … det var stängt.

PINGSTDAGEN!

FAN ta pingsdagen!

Det var bara att åka hem och köra hela proceduren baklänges, typ…

Nästa helg gör vi ett nytt försöka, och snälla… säg att det inte är någon extra söndagig söndag då?

😈

/besvikenlagårdsstäderskamedhänderocharmarfullamedstickigglasull

13 reaktioner på ”avskaffapingsten.nu

 1. Pingsten märker man ju överhuvudtaget inte sen Annandagen slutade vara röd dag… Vi var på väg att göra samma miss för några år sedan vid en röjardag på en klubb ”kan nån köra till tippen” varvid nån observant människa kom på att ”vänta nu det är ju pingstafton idag”. Kan inte riktigt förstå varför personalen på återvinningen måste ha extra ledigt just den helgen??

 2. Fast helt ärligt, varför har vi några religösa högtider kvar över huvud taget i vårt sekulariserade samhälle? Jul, påsk, kristihim. osv borde avskaffas. Mycket bättre för tillväxten, BNP och konsumtionssamhället om folk jobbade istället för att vara lediga pga en massa religösa högtider som folk ändå helt glömt bort vad det är som skall firas.

  /”den bittre ateisten”

  *asg*

  • Fast helt ärligt ser jag väldigt positivt på religiösa högtider så länge de leder till extra lediga dagar (och jag slipper vara religiös…). 😉

   • I Storbritannien så har dom istället för religiösa högtider något som heter ”Bank holiday” ett visst antal fasta ggr per år. Dessa infaller som jag har uppfattat det, alltid på måndagar, så att det blir en ”förlängd helg”. Och oftast finns det någon koppling till ”avskaffade” religiösa högtider rent kalendermässigt.
    Dessutom fick de extra ledigt när prinsbröllopet var. Det såg vi inget av här förra sommaren… Allt som kan ge mer ledighet är av godo. Eller hur?!

    • I princip så får det heta vad som helst, bara jag får vara ledig. 😉 Dock är just ”bank holiday” lite skumt…?

    • Första maj är ju minst lika skumt som alla dessa ”kristna” helgdagar – en politisk helgdag i dagens moderna värld?

     /”den bittra blåa ateisten”

     • Superskum, den också. Men så länge den infaller på en vardag ibland, så att jag får en extra ledig dag, tänker jag inte protestera. 🙂 Dessutom har vi alltid vår elitspårtävling på 1:a maj, så att det händer något roligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s