Hur gör dj… humlor?

För tillfället växer det humlor i vårt kök! Jag har ingen aning om var de kommer ifrån, men vi måste ha ett hummelbo någonstans i huset där det finns öppen förbindelse in. När jag kom hem idag hade jag nöjet att på kort tid befria tre stycken, och efter det ytterligare ett par. Och en geting… som helt plötsligt dök upp i arbetsrummet som varit igenstängt hela dagen?

Humlorna är väl en sak, men getingar… brrrr!

Igår kväll var det träning med vår pt för första gången sedan i höstas. Hon är ju främst lydnadsmänniska så fokus lades på inkallning med ställande, rutan och fjärren. Eftersom fotbollsplanen där vi brukar vara var ockuperad fick vi hitta en alternativ plats. Det blev en stor gräsmatta i anslutning till ett strövområde. Jag kom lite tidigare och när S anlände med sina två hundar hade jag lagt K plats. Jag gick henne till mötes och K låg. Då kommer det helt plötsligt ca 4,5 fotbollslag joggande rakt över gräsmattan. Till allas stora förvåning. Men mest förvånad var nog K, för det tog liksom aldrig slut… 🙂 Men han låg kvar.

Själva träningen redogör jag mer för på hundarhundar.se, så där kan nördarna läsa. 😉

Ikväll var det sjuhäradsträning, som jag inte tänkt vara med på, men eftersom jag fick lite blodad tand i måndags och igår bestämde jag mig för att åka dit, och köra lydnadsklass II. Det var väl ömsom vin, ömsom vatten. Rutan t ex, som funkade riktigt bra igår, var som bortblåst idag. Inför helgens husvagnsutflykt har jag dock lyckats smuggla med fyra koner… 😉

Husvagnen är nu packad med allt som går att packa redan idag. I morgon är det halvdag som gäller på jobbet, och sen blir det premiär! Vädret ska väl förvisso inte bjuda på riktigt samma sommartemperaturer som varit nu i ett par dagar, men vad kan man begära? Det är trots allt bara april även om växtligheten beter sig ungefär som om det vore en månad längre fram i almanackan. Idag har vi haft ca 25° här, och det är skönt. Men ovanligt. Men svensk som jag är så börjar jag naturligtvis fundera över hur vi ska få sona denna fina (och torra) aprilmånad? För sona den kommer vi att få göra, det är jag tyvärr helt säker på.

Fotografen som fotade Iza igår frågade idag om jag var sugen på att låna ett objektiv över helgen och testa. Jag tackade naturligtvis ja. Än så länge har jag bara hunnit fota några påskliljor, men det kanske kommer mer efter helgen. 🙂 Det mest komiska är dock att objektivet är värt ungefär dubbelt så mycket som min kamera, om man räknar nypriset. Inte något som kommer inköpas med andra ord, hur bra det än är. Och jag kommer vara rädd om det…

En reaktion på ”Hur gör dj… humlor?

  1. Hoppas att ni får en riktigt trevlig helg!

    Det där med objektivet påminner mig om en gammal bil jag hade. Den var utrustad med en stereo som var mer värd än själva bilen …

    Ser fram emot att få se massor med ypperliga bilder. 🙂

    Ha det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s