Vårtecken och guldvaskning

Vårtecken noterade under söndagen:

1. Deklarationen (inklusive NE-blanketten) klar!

2. Husvagnen är förberedd för utryckning och t o m bäddad! Om väderleksprognosen för helgen håller i sig så bär det iväg mot Hallandskusten på torsdag.

090426a

3. Husvagnen och familjens båda bilar är tvättade.

4. Pelargonerna,  åtminstone större delen, är släppta på grönbete. Eller… åtminstone utflyttade. Risken för nattfrost är väl inte över så jag får hålla koll och kanske flytta in igen, men jag gläds så länge det varar.

5. Trots att det varit mulet hela dagen har termometerna pendlat runt 18°!

6. Efter Izas simning behövdes inget täcke, men däremot en promenad i de varma vindarna.

***

För övrigt har jag försökt vaska fram något guldkorn från lördagens spektakel. Det har gått … sådär. Men ska man hitta något positivt så är det väl att en hund rusade iväg till sin matte när husse gick och gömde sig på platsliggningen. Och liten terrier låg kvar. Men det är klart, han sov ju så han kanske inte  märkte något? Sen var väl avslutningen på lydnaden inte så illa, åtminstone inte poängmässigt. Skall 8/8,5, tungapport 8,5/8 och hopp 10/9. Men även mellan dessa moment var han ”borta” så poängen är egentligen rätt överraskande.

Har grunnat på den fortsatta taktiken. Igår tog vi en skogspromenad, bara han och jag. Fickorna var fulla av pipar i diverse modeller och vi lekte mycket.  Bara lekte! Teorierna om att han skulle vara sjuk kom på skam för idag var han – milt uttryckt – skitpigg!

Taktiken nu är; ikväll – träningstävling på klubben. Jag ska dock undanbe mig poängbedömning och istället leka och korrigera (muntligt) vartefter det krävs för att försöka bygga upp tävlingskänslan och få honom att inse att det inte är ”fritt valt arbete” bara för att det finns domare och tävlingsledare. På tisdag har vi bokad privatträning för vår pt, och den kör vi också. Hon kan kanske hjälpa oss på rätt spår med känslan. Vi skiter i momentträningen utan försöker få hjälp att hitta”rätt igen. Och så får hon hålla koll på mig så att jag leker oftare  (och bättre) än jag brukar.

Efter tisdag tar vi en time-out. Sjuhäradslagsuttagningarna struntar vi i, för där har vi inte att göra som läget är nu.

Tack för alla värmande kommentarer förresten. De behövdes verkligen för lördagskvällen var extremt deppig. Någon antydde att man kanske inte borde gå ut och tävla så snart efter en dålig tävling (förra helgen), och det kan jag förvisso hålla med om. Men för de som inte vet är det ett helt äventyr att över huvud taget komma med på en spårtävling. Det är en funktionärs- och markkrävande gren med oftast väldigt många anmälda. Därför lottar man bland de anmälda ekipagen. Dessutom är tävlingarna fruktansvärt sammanklumpande i närområdet. I princip är det i april och i september det finns möjlighet att tävla, och då ska man ha turen att komma med i lottningen. Nu anmälde jag till tre tävlingar. Jag blev 1:a reserv i Ulricehamn, 2:a reserv i lördags och helt bortlottad på en tävling som gick idag. Det finns säkert massor med folk som anmält ungefär likadant och inte kommit med någonstans. När man får chansen gäller det alltså att ta den, för man vet aldrig när den kommer igen…

För Izas del har det varit simning igår. Och efter simningen tog vi en promenad i området runt djursjukhuset. 20 minuters effektiv simning är tydligen vad som krävs för att hon ska bli harmonisk. Det var en riktigt behaglig promenad utan koppeldragande. 😉

10 reaktioner på ”Vårtecken och guldvaskning

 1. Lek utav bara f*n och kom till bara till den där ”du-och-jag-matte”-känslan! Den som ni haft och som tagit er hela vägen till högre klass (som är en bedrift med ett träsktroll!!!). När det skiter sig MÅSTE man släppa på allvaret en stund, strunta i allvarlig träning och bara satsa på att komma på rätt köl igen. Momenten sitter där de sitter och behöver bara ett par enstaka påminnelser längre fram. Så för den delen är det lugnt.
  Och som du vet talar jag av STOR erfarenhet. 😛

  Kram!

 2. Eftersom jag befinner mig inte så långt från Stine i den skånska geografin kan jag bara hålla med. Totalt 9 ekipage på vår dubblerade högre-tävling…!! Jag HADE kunnat klämma in ett till igår. Redan ifjol såg vi en vikande trend i högre, teorier har hörts om att folk ”fastnar” i lägre numera. Vet ej om det stämmer. Och tittar man på statistiken (som finns på Skånedistriktets hemsida) så ÄR det inte så hysteriskt svårt att komma med på högrespår här nere. Vissa klubbar JA, men inte alla. När jag flyttade ner hit tävlade jag ju högre med Simba och kom med på varenda tävling jag anmälde mig till. Husvagnsutflykt och tävling i kombination kanske?

  • Den dan jag känner att vi är riktigt, riktigt mogna så kommer vi. 🙂 Det här var mest en test för att se hur långt vingarna bar (och det var ju inte särskilt långt) så jag är glad att jag inte åkt 25-30 mil enkel resa för att konstarera det.

 3. Tänk vilken skillnad, här har man ställt in en hel del tvälingar i högre klasser pga av för få anmälningar och på fastlandet är det svårt att ens få vara med.
  Ni får nog ta och komma hit och tävla 😉

 4. För bruks har jag alltid haft en mental gräns på ca 20 mil eller 2-3 timmars resväg. Det ska vara genomförbart att resa på en dag (även om det blir TIDIG morgon). Vet ju dock att det i agilitysvängen åks land och rike runt för att jaga SM-pinnar och -nollor… Skulle aldrig falla mig in! Agility och lydnad tävlas på 10 mils radie eller i tid 1-1½ timmes körning. Max… Så jag förstår ditt resonemang, Lotta.

  Dock idiotförklarade jag mig själv för ett antal år sedan när jag körde hemifrån (Stockholm, då) vid halvfemtiden på morgonen för att hinna till Skutskär före samling kl. 07.00. ”Vad i h-e håller jag på med”. I synnerhet som sista träningspassen gått uselt. När jag körde hem igen med uppflyttning i bagaget så var det värt varenda minut och bensindroppe…

  Vi tror på team Lotta & Karlsson! Kämpa på!!

  • Om man verkligen tror att man ska klara det, eller jagar SM-poäng/cert (!) kan jag nog tänka mig att åka ganska långt, men så länge prestationen är så här osäker håller vi oss i närheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s