Nu förstår jag precis!

Här om dagen var jag och husse ute på gemensam lunchpromenad med hundarna. Husse gick först med Iza, jag och K kom lite på efterkälken. När vi passerade huset där mördartaxen bor kom inte hon, men däremot hennes ”lillasyster” med vidhängande matte ut genom dörren. Den lilla taxen (som är sex månader och för tillfället mest påminner om en iller) skällde och gapade som besatt. Vi stannade och pratade lite och matte berättade att valpen är väldigt rädd och skäller på allt, t o m om dom parkerar bilarna ”fel”  (ur taxens synvinkel) hemma på tomten.

Samtidigt som hon var rädd och skällde var hon nyfiken på Karlsson. Och han är ju inte våldsam på något sätt så jag släppte fram honom så att de fick hälsa. Efter några korta nosningar var han nöjd (det var ju en ”äcklig” valp!) och kom och satte sig hos mig. Husse och Iza hade vänt och började närma sig, och NU förstår jag varför de flesta hundar vänder på några meters avstånd när de är lösa och möter en kopplad Iza. För framifrån såg hon INTE go’ ut. Den uppsynen borde skrämma slag på de flesta!  I liknande situationer brukar jag ju se henne bakifrån eftersom jag håller i kopplet, men nu fick jag som sagt ett annat perspektiv. Det såg så illa ut att jag var tveksam till om hon öht skulle hälsa på taxen, men den lät sig konstigt nog inte avskräckas. När Iza var framme hos taxen, som gick henne till mötes, så mjuknade hon (Iza alltså) i kroppen och slätade till anletsdragen, och hälsningen gick hur bra som helst. Taxametern tyckte nog att hon var en riktigt trevlig tant. 🙂

Sen promenerade vi åt olika håll på samma runda och möttes efter ett par kilometer igen. Då sa inte taxen ett knyst, till mattes ohöljda förvåning, utan viftade bara glatt på svansen! Nå’n nytta hade vi uppenbarligen gjort.

Men som sagt; jag förstår varför de flesta hundar vänder när de ser schäfertanten från frontperspektiv. 🙂

6 reaktioner på ”Nu förstår jag precis!

 1. Tror nog att Drago ser ut som att han ska ta en tugga med de ljusa ögonen han har. Men hitentills har det gått bra, även med Roy 🙂 Kolla in på kennelHyzz.se om du vill läsa om roliga historier om vad som händer i MögelÅsas liv. Ni två är nästan stöpta ur samma form och pratgladgenen har ni båda två!

 2. Ylva; ”pratglad” är kanske inte det första man tänker på när det gäller mig…? Däremot ”skrivglad”. 🙂

  Ska kolla Kennel Hyzz.

 3. Med risk för att jag fastnar i WP:s ”hatnät” skriver jag i dag igen. 😉

  Hm, jag har tyvärr en liiiiiten aning om hur Bucks ser ur när han möter antagonister, och jag lovar att jag INTE skulle gå fram om jag var hund. 😮

  Bra när man kan lösa problem med andra hundägare. Tyvärr är ju inte alla sådana – som t ex ägarna till ”Fiende nr 1” (enligt Bucks). I deras ögon är problemet BARA vårt, trots att områdets ALLA hundar verkligen avskyr deras lilla rädda, men synnerligen gapiga, ulltott. Hå hå ja ja… 😦

  Tur att du själv skrev det där om ”skomakar’ns” barn i slutet av ”halkinlägget” – annars hade jag gjort det! 😀

  Ha det!

 4. Agnetha; skriv du, så modererar jag. 🙂 Och jag vet att du vet. Hur Iza ser ut framifrån alltså. Men den gången vet jag inte vad som tog åt henne, för då la hon i overdriven. Prickiga hundar med svansen i topp och blått öga föll uppenbarligen inte i smaken. 😉

 5. Åh, vad jag önskar att man kunde få se en filmsnutt på det där. Iza marscherandes rakt fram. Tror man skulle kunna lära sig en del om hundars kroppsspråk ….
  Om du orkar fixa det någon gång till bloggen, så tittar jag gärna.

 6. KD; orkar och orkar… det är nog snarast den tekniska utrustningen som brister. Och kunskapen om hur man lägger ut en film på nätet. *rodnar*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s